• De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Gratis verzending vanaf €60
  • 100.000+ Zenvolle klanten
De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
Gratis verzending vanaf €60
100.000+ Zenvolle klanten
Anouk
Door Anouk 30 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
600 x

De levensbloem of flower of life is een allesomvattend en mysterieus symbool. In deze blog vertellen we je over het geheim en de betekenis van de bloem des levens.

levensbloem zilveren hanger ketting

De levensbloem verbindt, verklaart en verdedigt. Sterker nog, het bewaart een geheim! Heb je je weleens afgevraagd hoe het universum werkt? De flower of life zou het volgens sommigen allemaal verklaren. Ze zeggen namelijk dat elk aspect van leven erin teruggevonden kan worden. Het symbool is al eeuwenlang een geëerd symbool in vele beschavingen. Een bloem vol mysterie, maar eentje die je elke keer versteld kan doen staan. Kom er in deze blog achter wat er zoal verscholen ligt achter de Bloem des Levens en hoe je dit teken zelf kan gebruiken!

levensbloem oorbellen blauw kwastjes

De Levensbloem Uitgelegd volgens de Heilige Geometrie

Heilige Geometrie is een symbooltaal waarin woorden vervangen worden door beelden. Volgens de theorie zou de werking van het universum verklaard kunnen worden door gebruik van geometrische vormen. Daarom bestaat de levensbloem uit 19 cirkels, omringd door 2 grotere, waaruit andere patronen ontstaan. De eerste 7 rondjes heten de seed of life en vormen samen een rasterpatroon dat gebruikt kan worden als basis voor bijvoorbeeld een Gouden Driehoek Leggen. De bloem is vaak plat afgebeeld. Maak er 3D van en je kunt de platonische lichamen eruit halen. Herken jij ze alle 5?

levensbloem oorbellen roze kwastjes

Dit Heeft de Schepping met de Flower of Life te Maken

De flower of life wordt door sommigen niet zomaar een goddelijk symbool genoemd. In vele culturen en religies is het teken namelijk terug te vinden. In de tempel van Osiris in Abydos bijvoorbeeld. Zelfs de zevendaagse schepping door God zou in de bloem des levens verwerkt zijn en wel als – hoe toepasselijk – de seed of life. Net zoals een bloem door middel van haar zaden nieuw leven kan scheppen, staat de levensbloem voor het creëren van het bestaan van, nou alles eigenlijk!

flower of life hanger in het goud

De Spirituele Betekenis en Werking van de Levensbloem

Er bestaan veel beschrijvingen van de betekenis van deze allesomvattende bloem. Niet zo gek natuurlijk, want probeer maar eens in een zin uit te leggen waar de levensbloem allemaal symbool voor staat. In zijn geheel betekent het verbondenheid, harmonie, bescherming en uiteraard schepping. De overlappende cirkels staan weer voor de meerdere lagen waaruit het leven bestaat. Maar het gaat nog verder… Er worden namelijk ook krachtige helende en energetische werkingen aan dit universele natuursymbool toegekend.

levensbloem hanger goud ketting

Hiervoor kun je de Levensbloem Gebruiken

Hieronder vind je inspiratie om de flower of life toe te passen. Je kunt het namelijk gebruiken

  • om Straling Tegen te gaan
  • als Focuspunt
  • voor het Zuiveren van Water

Gebruik van de Levensbloem Tegen Straling

Net zoals je Orgoniet kan gebruiken om elektromagnetische straling tegen te gaan, kun je hiervoor ook de Levensbloem inzetten. Zo kun je Stickers Kopen waarop het symbool staat en deze op apparaten plakken waar je veel gebruik van maakt. Je kunt zelfs een Orgonite Kopen met daarin het flower of life symbool verwerkt. Plaats het bijvoorbeeld naast de televisie en laat het elektrosmogloze bankhangen maar beginnen!

Levensbloem als Focuspunt Tijdens Yoga en Meditatie

Beoefenaars van yoga en meditatie gebruiken de levensbloem ook wel als focuspunt tijdens hun sessies. Je kunt bijvoorbeeld een Meditatiekussen Kiezen met daarop het symbool of juist het teken dragen als accessoire. Zo kan je Flower of Life Hangers Kopen, in bijvoorbeeld goud en zilver of gecombineerd met chakra stenen. Het teken zou dan kunnen helpen bij:

  • fysieke en mentale rust vinden
  • het tot je eigen kern komen
  • steeds diepere eensgezindheid voelen
  • je laten aarden en totale focus krijgen op waar je mee bezig bent

Levensbloem voor het Vitaliseren en Stabiliseren van Water

De levensbloem wordt ook gebruikt voor het vitaliseren en stabiliseren van drinkwater. Je kan volgens kenners namelijk je water als het ware opladen met de helende kracht van de bloem des levens. Als gevolg zou dit volgens de theorie lichamelijke en geestelijke blokkades verwijderen. Het opladen zou je op dezelfde manier kunnen doen als Edelsteenwater Maken. Hiervoor zijn er onderzetters, thee mokken en zelfs drinkglazen met het logo erin gekerfd. Genoeg opties dus 🙂

Voor Ieder Persoon een Waardevol Symbool

De wereld van de symboliek lijkt wel oneindig en daarom is er vast voor ieder persoon een waardevol teken te vinden. Naast de levensbloem bestaat er ook de Levensboom, welke staat voor oneindigheid. Over alles wat groen is gesproken, heb je al eens gelezen wat een Klavertje Vier voor bijzondere krachten zou hebben? Of misschien zoek je het meer in cultuur, want dan is het Chinese Yin Yang teken misschien iets voor jou!

Het leuke aan symbolen is dat ze ons allemaal kunnen verbinden! Welke is jouw favoriet?

Laatste aanpassing op 22 maart, 2020 11:32 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen