• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Amazoniet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 68 producten
Sfeerfoto's

Amazoniet Kopen

Amazoniet is te herkennen aan een groene of groenblauwe kleur die licht doorzichtig tot opaak kan zijn. Ook heeft de kleur vaak een glasachtige tot matte glans en kan de steen witte vlekjes of strepen hebben. De ene edelsteen is donkerder van kleur dan de andere. Het zou niet moeilijk zijn om de edelsteen te bewerken. Amazoniet kan alleen niet boven de 400 graden Celsius worden verhit, omdat het dan zijn mooie kleur verliest en grauw wordt. De steen  wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten (Colorado) en in het Oeralgebergte in Rusland. 

Amazoniet in het Oude Egypte

In het oude Egypte waren ze al dol op de Amazoniet vanwege de prachtige kleur. Ze maakten er scarabeeën van om mee te geven aan de overleden op reis naar het dodenrijk. Zo zou het meegeven van een scarabee ervoor zorgen dat de overledene een geslaagde wedergeboorte zou meemaken. De Egyptenaren associeerden de kleur groen met het water van de Nijl, vruchtbaarheid, leven na de dood en bescherming tegen het boze oog.

Amazoniet Werking

Het dragen van Amazoniet zou kunnen helpen om het heft in eigen handen te nemen en de vrije wil te versterken. Volgens gebruikers werkt de steen kalmerend en brengt hij evenwicht tussen verstand en gevoel. Volgens gebruikers zorgt de steen ervoor dat je het overzicht terug krijgt, zodat je problemen makkelijker kunt oplossen. De steen zou zorgen voor meer wilskracht en rust in het hoofd. Ook zou de steen beschermend werken en de emoties in balans brengen. Als je hoogsensitief bent, zou de steen kunnen werken tegen overprikkeling en negatieve emoties als verdriet, bezorgdheid, angst, boosheid en trauma’s. Ook zou hij rouw kunnen verminderen. Het helpt je volgens de edelsteen theorie weer stappen in de goede richting zetten en voor jezelf op te komen als je het gevoel hebt vast te zitten. 

Werking van Amazoniet op Lichamelijk gebied

Op lichamelijk gebied werkt Amazoniet volgens gebruikers goed op de huid. Hij zou helpen tegen jeuk, eczeem, acné, droge huid en haaruitval. Ook zou het een positief effect op het immuunsysteem, het zenuwstelsel, de hersenen, tanden en de hormoonhuishouding kunnen hebben. Edelsteentherapeuten gebruiken de steen vooral vanwege zijn zogenaamde genezende kwaliteiten. Als olie zou het kunnen helpen bij kleine wondjes, schrale huid en lippen en pukkeltjes. Volgens de therapie werkt de steen goed tegen littekenvorming.

Hier komt de Naam van de Steen vandaan

Amazoniet dankt zijn naam aan de rivier de Amazone, de grootste rivier van Zuid-Amerika. Rond 1800 werd in het Amazonegebied een groen mineraal gevonden. Ze dachten dat het de groene variant van Mirkoklien was, waarbij het dus zou gaan om een soort van de Amazoniet. Later bleek dit niet het geval. Het is dus eigenlijk een foutje. Amazoniet wordt niet in het Amazonegebied gevonden. 

Spirituele Eigenschappen van de Amazoniet

Op spiritueel gebied zou de steen goed kunnen werken op het vierde chakra (hartchakra) en op het vijfde chakra (keelchakra). De steen zou passen bij mensen met het sterrenbeeld Maagd. 

Amazoniet Sieraden

Al lange tijd wordt de steen gebruikt om te verwerken in sieraden. Nog steeds zie je deze edelsteen nog gebruikt worden om prachtige sieraden van te maken. De subtiele kleur zorgt voor een zachte en rustige uitstraling. Er zijn verschillende soorten sieraden waarin amazoniet verwerkt is. Zo kun je bij Spiru een prachtige Amazoniet Ketting, Amazoniet Kralen, Amazoniet Hanger, Armband of Mala krijgen. In ringen en oorbellen wordt vaak een kleine amazoniet steen verwerkt.

De Edelsteen in Ruwe en Bewerkte Vorm 

Je kunt de edelsteen Amazoniet ruw en in bewerkte vorm krijgen. Een ruwe Amazoniet is vaak minder glanzend dan een gepolijste of geslepen variant, maar ook de ruwe steen heeft meestal een mooie groenblauwe of groene kleur. Deze is alleen iets doffer. Ook de witte vlekken en strepen zijn goed terug te zien. De kleur van de ruwe steen kan variëren tussen bijna wit tot diep blauwgroen. De getrommelde stenen hebben meestal juist een lichte glans bovenop de groenblauwe kleur. 

Zo kun je de Edelsteen Gebruiken

Je kunt Amazoniet op verschillende manieren gebruiken:

  • Bij je dragen in de vorm van een knuffelsteen of zaksteen
  • Dragen als sieraad
  • Tijdens meditatie een tijdje op een belangrijke plek op het lichaam leggen
  • Als olie gebruiken of innemen als een edelsteen essence 

Zo kun je de Edelsteen Reinigen

Om kristallen van negatieve energie te ontdoen, zou je deze volgens kenners af en toe moeten reinigen. Edelstenen reinigen kan op verschillende manieren. Het is wel af te raden de Amazoniet met water te reinigen, omdat de steen niet altijd goed op vocht reageert. 

Zo kun je de Amazoniet Edelsteen Opladen

Volgens sommigen kan de Amazoniet zichzelf weer opladen als je deze een tijdje met rust laat. Om dit proces te versnellen, kun je edelstenen opladen op verschillende manieren. Sommige gebruikers blazen een paar keer krachtig op de steen, zodat deze zichzelf met jouw energie verbindt. Het is aan jou om dat te ontdekken! 

Meer edelstenen bij Spiru

Bij Spiru vind je edelstenen in allerlei soorten en maken. Ben je van plan de Amazoniet te kopen om zijn prachtige kleur? Neem dan eens een kijkje bij vergelijkbare stenen, zoals de Turkoois, Chrysocolla en Azuriet. Ook populaire edelstenen zijn in ons assortiment vertegenwoordigd, zoals de Tijgeroog, Amethist en Rozenkwarts. Wat je ook zoekt, symbolische stenen vind je bij Spiru! 

Edelsteen Losse Kralen Amazoniet – 10 stuks (12 mm)

Amazoniet wordt ook wel Amazonesteen genoemd en komt beperkt voor. De naam is afkomstig van de rivier de Amazone, waaruit vroeger een bepaald type groene stenen werden gewonnen, maar het is twijfelachtig of dit ook echt Amazoniet was.

  • Amazoniet geeft balans en evenwicht. Hij zorgt voor tussen tussen mensen.
  • Hij beschermt je tegen elektromagnetische straling en negatieve energie.