• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Serafiniet Kopen

De kleur van Serafiniet varieert van licht olijfgroen tot zwartgroen. De witte strepen in het kristal hebben vaak de vorm van engelachtige witte veren. Ze worden vaak vergeleken met engelenvleugels of glanzende zilveren veren op een groene achtergrond. Vanwege de groene kleur en zijn bijzondere uiterlijk wordt de steen ook wel chlorietjade genoemd. De mooiste Serafiniet wordt gevonden in het district Irkutskaya in Oost-Siberiƫ.

Wat is Serafiniet?

Serafiniet of Seraphiniet maakt deel uit van de familie klinochloor. Dit mineraal wordt bijna altijd verwerkt in sieraden of wordt als siersteen gebruikt. Seraphiniet wordt nog niet zo lang als heelsteen gebruikt, en wordt daarom ook wel New Age-steen genoemd.

Serafiniet Betekenis

De naam Serafiniet is afgeleid van het woord ā€˜serafijnā€™, wat engel, gevleugeld of in dienst van God betekent. Het woord ā€˜serafā€™ komt uit het Hebreeuws en is afgeleid van het woord ā€˜saraphā€™. Dit betekent zoiets als branden, of stralen. Het mineraal wordt zo genoemd omdat de witte strepen in de steen aan engelenvleugels doen denken. De naam van de familie klinochloor komt uit het Grieks, waarin ā€˜klinoā€™ scheef betekent en ā€˜chlorosā€™ groen.

Serafiniet Steen Geschiedenis

In 1851 werd de familie Klinochloor voor het eerst genoemd. De Amerikaanse geoloog en mineraloog William Phipps Blake vond allerlei mineralen en gesteenten die hij in tijdschriften en artikelen beschreef. Deze steen was een van zijn vondsten. Daarvoor stond Klinochloor beter bekend als Chloriet, de naam die in 1789 werd bedacht door de Duitse geoloog en mineraloog Abraham Gottlob Werner. Later bleek dat Klinochloor een van de variƫteiten van chloriet was. Dat ontdekte een Russische mineraloog, genaamd Nikolay Koksharov.

Serafiniet Werking Emotioneel en Mentaal

Seraphiniet staat bekend om zijn troostende en kalmerende werking. Deze groene vriend zou moed, kracht en hoop geven in de plaats van negatieve gevoelens. Serafiniet wordt veel gebruikt als steen tijdens meditatie, omdat hij je geest en lichaam zou kunnen healen. Verder zou Serafiniet ook:

 • kunnen helpen om inzicht te krijgen in je eigen beperkingen en patronen en deze te doorbreken.
 • helpen bij uitzichtloze situaties en gevoelens als somberheid, wanhoop en depressie.
 • een stabiele gevoelstoestand kunnen geven, door moodswings te stabiliseren en te harmoniseren en je leren welke emoties bij jou horen en welke bij de ander.
 • contact maken met je innerlijk weten, je innerlijke kompas.
 • helpen bij het nemen van de juiste beslissingen op het gebied van liefde en je leren leven vanuit je hart. Door een serafiniet op je hart te dragen, zou je ontvankelijker worden voor liefde.

Serafiniet Steen Werking Fysieke Lichaam

Op lichamelijk vlak staat Serafiniet bekend om zijn ontgiftende werking. Volgens kenners ondersteunt hij bij de heling van alle fysieke klachten en herstel na ziekte. Verder zou Seraphiniet:

 • zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen als vitamine A,C,E, calcium, magnesium en ijzer.
 • de conditie en het uithoudingsvermogen kunnen versterken.
 • bloedzuiverend werken en ervoor kunnen zorgen dat de longen meer zuurstof opnemen en afgeven aan het bloed.
 • de rug activeren, spanning uit nek en schouders verminderen en zorgen voor een betere houding.
 • de verbranding stimuleren en je wil om af te vallen versterken.
 • woekerende aandoeningen als wratten vertragen, verlichten en soms helen.
 • helpen bij het bestrijden van pijn door de steen op de zere plek te leggen.
 • de huid soepeler en veerkrachtiger maken.
 • een snel herstel van de darmflora stimuleren, bijvoorbeeld na een antibioticakuur.

Serafiniet Betekenis Spiritueel

Serafiniet is volgens kenners een sterk helende steen en zelfs een van de belangrijkste helende stenen van deze tijd. De steen zou je helpen om het hartchakra te openen en om meer vanuit je te gevoel te leven. Serafiniet zou je op een hogere spiritueel niveau brengen en je in je kracht zetten. Hij zou helpen om karma uit vorige levens op te lossen en je ware levensdoel te vinden en te bereiken. Ook zou hij elk chakra in balans brengen en ervoor kunnen zorgen dat de levensenergie weer goed door je lichaam stroomt. Volgens kenners maakt hij het ook mogelijk om contact te maken met engelen en hogere dimensies. De serafiniet hoort bij sterrenbeeld Maagd en sterrenbeeld Weegschaal.

Meer Edelstenen voor het Hartchakra

Ben je verliefd geworden op de groene kleur van edelstenen? Goed nieuws! We hebben nog een heleboel andere kristallen voor het hartchakra die op jou wachten! Denk aan Malachiet, Jade, Groene Aventurijn en Groene Calciet. Steengoede energie begint bij Spiru!

Edelsteen Hanger Seraphiniet

Seraphiniet (of Serafiniet) is een variantĀ vanĀ clinochloor. Hij heeft zilverkleurige patronen en kan donkergroen tot grijs van kleur zijn. De zilverkleurige patronen geven een glans effect en lijken soms op engelenvleugels. Hierom is de steen vernoemd naar de Engel Seraphim.

Zijn oorspronkelijke naam was groene chloriet. Hij wordt voornamelijk gevonden in het Baikalmeer in Siberiƫ, Rusland.

 • Seraphiniet is volgens kenners een krachtige genezer van ziel, geest en lichaam.
 • Hij zou de natuurlijke balans herstellen en harmonie brengen.
 • De steen zou de chakraā€™s in balans brengen en energie geven.