• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek de leukste Kerstcadeaus! šŸŽ„Ā >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Pendelen, Zo Werkt het en Start je met Slingeren

Door Anouk 13 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
11140 x

Pendelen kun je voor allerlei vragen gebruiken. Volgens beoefenaars vind je er zelfs rondslingerende sleutels mee. Maar hoe werkt het nou precies?

 

labradoriet facet pendel

Pendelen is een oude vorm van waarzeggerij en wordt over de hele wereld beoefend. Volgens veel mensen kun je de pendel vragen stellen en krijg je dan een kloppend antwoord. Misschien ken je deze bijzondere slingers wel uit de wicca. Of je hebt wel eens iemand een ketting met ring boven een zwangere buik zien zwaaien – een oud gebruik om erachter te komen of het een jongetje of meisje wordt. Blijft het toch een beetje mysterieus en wil je weten of zoiets gevaarlijk is? Hier lees je alles over deze bijzondere spirituele skill!

labradoriet facet pendel met edelstenen kralen

Zo Ziet een Pendel Eruit

Een pendel is een hangend voorwerp aan een draad of kettinkje. De hanger functioneert als gewicht en is vaak van metaal, glas, hout of edelsteen. Soms zit er aan het andere uiteinde nog een houvast in de vorm van een kraal of steentje. Wil je een pendel kopen, dan kom je er dus al gauw achter dat er enorm veel soorten zijn. Dat komt omdat elk materiaal zijn eigen toepassingen heeft. Metalen en houten slingers worden vaak gezien als neutrale tools, terwijl edelstenen varianten juist gekozen worden voor hun specifieke krachten. Dan kies je bijvoorbeeld een edelsteen die bij je past of bij de situatie die je wilt onderzoeken.

Hier Gebruik je Pendelen Voor

Een pendel is een instrument waarmee je antwoorden uit je onderbewuste oproept. Je kunt hem voor levensvragen gebruiken, maar ook om kwijtgeraakte sleutels te zoeken. Naast persoonlijke vragen kun je via de pendel ook energie van iets of iemand anders aflezen. Daarom worden pendels toegepast in allerlei soorten energiewerk en therapie. Denk bijvoorbeeld aan bioresonantie, maar ook aan Feng Shui of tijdens rituelen zoals Huis Reinigen met Salie.

 

pendelen met labradoriet

Op Deze Manier Werkt Het

Je houdt de pendel vast aan de bovenkant van het kettinkje met duim en wijsvinger terwijl je een gerichte vraag stelt. De hanger zou als reactie daarop heen en weer zwaaien. Uit de beweging die je instrument maakt, kun je vervolgens een persoonlijk antwoord aflezen. Soms wordt er onder de hanger een diagram met antwoorden neergelegd om te helpen bij de interpretatie. Dat heet een pendelkaart.

 

pendelen chakra regenboog

Daarom is Pendelen Divinatie

Een pendel laat volgens veel mensen levensenergie zien. Dat heet divinatie en pas je ook toe bij het gebruik van een Glazen Bol, Biotensor, Ouija Bord of tijdens Tarot en glaasje draaien. Je kiest eigenlijk een instrument om energie zichtbaar te maken, vergelijkbaar met een potlood die dankzij jouw inspanning lijnen op papier zet. Het grote verschil is dat je de pendel niet bewust hoeft te laten bewegen, maar dat je via je hand intuĆÆtieve informatie ontvangt.

Hierdoor Beweegt een Pendel

Hoe laat een pendel zien wat je onbewust weet? Dat komt waarschijnlijk door iets wat (para-)psychologen het ideomotorisch effect noemen -goed scrabble woord, wel. Dit effect houdt in dat je soms zonder dat je het doorhebt op informatie reageert. Je maakt dan oncontroleerbare spierbewegingen, bijvoorbeeld in je hand. Zo wordt je grip op de pendel beĆÆnvloed en gaat hij op een bepaalde manier bewegen.

 

pendel labradoriet facet met chakra ketting

Zo Weet je Welke Beweging Welk Antwoord Is

Pendels kunnen een persoonlijke ja, nee en ‘weet ik niet’ laten zien. Daarom moet je er eerst achter komen hoe jouw onderbewuste antwoord geeft. Kwestie van code kraken dus. Begin met vragen stellen waar je het antwoord al op weet. Bijvoorbeeld of je een vrouw/man bent en of Fikkie de naam van je huisdier is. Als je pendel bij bevestigende antwoorden telkens van links naar rechts beweegt en bij ‘nee’ telkens in een rechte lijn naar beneden blijft hangen, dan weet je hoe laat het is. Neem dus de tijd om erachter komen hoe je onderbewuste werkt!

 

Pendel 7 chakra kleuren

Zo Stel je Goede Pendel Vragen

Goede pendelvragen kun je beantwoorden met ja of nee. Geoefende pendelaars raden daarnaast aan om alleen je eigen leven te onderzoeken en vooral objectief te blijven. Stel dus simpele vragen over de tegenwoordige tijd. Vraag ook niets over de buurman en vermijd benauwde dingen zoals doemscenario’s of je eigen dood. Volg je die adviezen, dan zou je informatie krijgen die niet gekleurd is door emoties of andere belangen. Precies wat je nodig hebt om diepere waarheden naar boven te halen šŸ˜‰

Daarom Geeft Pendelen Geen Verrassingen

Veel mensen vragen zich af of pendelen gevaarlijk is, bijvoorbeeld omdat je er geesten of energieĆ«n mee op zou kunnen roepen. Daar is geen sluitend antwoord op te geven, maar het lijkt gewoon een instrument te zijn waarmee je afleest wat er al is. Er zouden dus geen nieuwe dingen tevoorschijn kunnen komen tijdens het pendelen. Misschien helpt het om daar gewoon van uit te gaan, dan voelen onverwachte gasten zich ook niet uitgenodigd šŸ˜‰

 

pendel labradoriet liggend

Leren Pendelen? Hier vind je Pendel Tips

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden en wil je een pendel kopen? Dan lees je hier hoe je pendel vragen stelt en krijg je een truc om jouw perfecte pendelhand te achterhalen. Daarna ben je helemaal klaar om aan je eerste pendelsessie te beginnen.

Inspirerende antwoorden gewenst!

Laatste aanpassing op 24 maart, 2021 3:42 pm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen