Gratis verzending vanaf €50
  • Spiru De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €50
  • Spiru 50.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 14 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
1024 x

Je wil graag voor de eerste keer een pendel kopen maar hebt moeite met kiezen. Er zijn zoveel soorten! Lees hier alles over het kiezen van jouw persoonlijke pendelvriend(in)!

Hoe kun je een pendel kiezen?

De pendel is een persoonlijk instrument, hij moet dus ook bij jou passen. Kom je er niet uit? Neem er dan even de tijd voor. In dit artikel kun je alles lezen over verschillende soorten pendels. Zo vind je een instrument dat bij je past. Soms weet je dan direct welke kleur je wilt of trekt een bepaalde steen of vorm je aandacht. Zo kun je gelijk oefenen met je intuïtie!

Pendel met ketting of koord

Pendels zijn er aan een koord of ketting. Houten versies hebben vaak een koord. Dat kan iets uitmaken, bijvoorbeeld wanneer je een allergie hebt. De meeste pendelkettingen zijn namelijk van witmetaal. Pendels hebben vaak aan het uiteinde een kraal, kogel of steentje zodat je hem goed vast kunt houden. Ook daar zit variatie in. Een andere praktische overweging is de lengte van de ketting – een lange is misschien handig bij staand pendelen, maar niet als je graag aan tafel zit of klein van stuk bent.

Soorten pendels

Pendels zijn er van hout, metaal en edelsteen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. Daarom worden metalen pendels bijvoorbeeld bij bioresonantie gebruikt. Heb je geen specifieke voorkeur? Dan ligt het er maar net aan welke pendel je aanspreekt. Sommige mensen hebben veel gevoel bij edelstenen en anderen ervaren meer energie bij hout. Het ene is dus niet beter dan het andere: het gaat erom met welk materiaal jij makkelijk contact maakt, waar je gewoon ‘iets mee hebt’. Voor de volledigheid hebben we alle materialen en hun praktische kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Pendel van hout

Een houten pendel is verkrijgbaar in verschillende vormen en zijn vaak tussen de 7 en 13 centimeter. Best groot dus! Ze zijn licht van gewicht en even gevoelig als edelstenen of metalen versies. Het grote voordeel van een houten pendel is dat hij niet gereinigd en geactiveerd hoeft te worden. Het kan dus een fijne pendel zijn om mee te beginnen. Je kunt dan in alle rust oefenen, zonder dat je aan de verzorging hoef te denken.

Pendel van metaal

Metalen pendels zijn vaak van messing gemaakt. Ook vind je vernikkelde varianten en pendels van titanium. Metalen pendels zijn vaak wat zwaarder: van 10 tot wel 44 gram! Het verschilt per soort metaal hoeveel de pendel precies weegt. Metalen pendels worden vaak gebruikt in radionica, radiësthesie of bioresonantie. Dat komt omdat ze neutraal en niet magnetisch zijn. Deze pendels nemen zelf dus geen energie op. Je hoeft ze dan ook niet te reinigen of op te laden. Ook hebben ze vaak symbolische vormen die bij deze therapieën horen. Bekende varianten zijn de Egyptische Isis-pendel, Osiris-pendel en Karnak-pendel.

Pendel van edelsteen

Edelstenen pendels zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Ze zijn er geslepen in bolvorm, als pegel of in facet. Soms bevatten ze een symbool zoals het Ohm-teken of pentagram. Ook zijn er speciale chakrapendels. Deze bevatten vaak edelstenen schijven of kralen in chakrakleuren. Er zijn ook speciale sets met verschillende edelstenen die je in een losse houder plaatst. Zo kun je alle chakra’s behandelen met één pendelset. Het bijzondere van edelstenen pendels is dat ze energie uitwisselen. Edelstenen reageren op jou of op de persoon waarvoor je pendelt. Ze geven kracht en nemen negatieve energie op. Elke steen heeft daarom zijn eigen kwaliteiten. Er is eigenlijk een pendel voor ieder probleem! Het is daarom geen gek idee om verschillende pendels paraat te hebben. Bijvoorbeeld een steen voor liefdesvragen, werkproblemen of juist fysieke kwesties. Omdat stenen harde werkers zijn, is het na je sessie wel noodzakelijk om je pendel te reinigen en op te laden. In dit artikel geven we basistips voor het verzorgen van je edelstenen.

Steensoorten

Edelstenen pendels worden vaak gemaakt van bergkristal, rozenkwarts of amethist. Dat komt omdat deze stenen verbonden worden met de bovenste vier chakra’s – die van liefde, communicatie, kennis en inzicht. Eigenlijk komt pendelen daar op neer: je vraagt naar je eigen wijsheid. Dat kan die van je hart zijn, je intuïtie of een hogere instantie. De bergkristal, rozenkwarts en amethist kunnen daarbij helpen. Deze krachtige stenen worden niet voor niets samen gebruikt in de Gouden Driehoek! Ook kiezen sommige mensen een steen die bij hun sterrenbeeld past of bij een specifiek chakra. Als je wat chakrakennis zoekt, kun je een chakrapendel aanschaffen of een steen in een bijbehorende kleur. Hier vind je een klein overzicht van populaire chakrastenen: 1e chakra: rookkwarts, shungiet,zwarte agaat, zwarte onyx, 2e chakra: carneool, oranje aventurijn, gele agaat, maansteen 3e chakra: tijgeroog, citrien 4e chakra: rozenkwarts, malachiet en groene aventurijn 5e chakra: turquoise howliet, blauwe onyx 6e chakra: amethist, bergkristal, dumorteriet, lapis lazuli 7e chakra: bergkristal, seleniet, witte agaat en amethist

Welke pendel past bij mij?

Spreekt de steen bij je sterrenbeeld je niet aan? Of had je bergkristal nodig maar vind je die uitermate saai? Dan is er een simpele oplossing: neem de pendel die je mooi of bijzonder vindt. Dan maken jij en je pendel in ieder geval een goeie start. Want laten we wel wezen: jij en je pendelvriend(in) gaan een relatie aan. En we weten allemaal wel dat je de liefste mensen in je leven onverklaarbaar leuk vindt, vaak zelfs toevallig tegenkomt. Met een pendel net zo! Een pendel kiezen is dus eigenlijk een oefening in het gebruik van je intuïtie. En dan moet het pendelen nog beginnen! Wat dat betreft: gefeliciteerd! Je bent nu al geslaagd. 🙂

Beginnen met pendelen?

In onze artikelen over pendelen kun je alle informatie vinden die je nodig hebt als beginnend pendelaar. Zo lees je alles over de achtergrond van pendelen en divinatie. Ook helpen we je de perfecte pendelhand te vinden en vertellen we je alles over de kunst van het vragen stellen. Zo ben je al gauw klaar voor je eerste pendelsessie!

Een vraag of opmerking? We horen het graag!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *