• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Spirituele Betekenis Vogels – Boodschappen van Boven

Door Marije 20 augustus 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 28 minuten met dit artikel.
87718 x

Spirituele betekenis vogels: ze kunnen je iets vertellen. Kom jij ook vaak dezelfde vogels tegen? Ontdek hun boodschap in deze blog!

Zit je lekker in de tuin, strijkt er ineens een buizerd voor je neer. Je slaat je favoriete tijdschrift steeds open op een pagina met een duif of droomt regelmatig over een roodborstje. Toeval? Kijk eens naar de kenmerken van de vogel en of je deze kunt koppelen aan je eigen leven. Ben je benieuwd naar de spirituele betekenis van deze en meer vogels? Lees dan snel verder!

Dit is de Spirituele Betekenis van Totemdieren

Aanhangers van natuurreligies zijn bekend met totemdieren. Ieder dier heeft zijn eigen kracht, betekenis en gave. Volgens de Sjamanen en Indianen symboliseren de dieren onze verborgen eigenschappen en krachten. Als je een bepaald dier vaker onverwachts tegenkomt, kan het zijn dat het dier een spirituele betekenis heeft. Door je te verdiepen in het gedrag en de eigenschappen van het dier, zou je iets over jezelf kunnen leren. Het totemdier zou je zelfvertrouwen en kracht kunnen geven in moeilijke situaties.

Betekenis Vogels Spiritueel

Het zou kunnen dat je vaak dezelfde veren vindt of dezelfde vogels ziet. Nu denk je misschien: hoe kan een koolmees spirituele betekenis hebben? Of waarom zou een ekster spirituele betekenis hebben? Waarschijnlijk voel je dit zelf aan en zul je weten wanneer zo’n veer of vogel een speciale boodschap voor je heeft. De meest voorkomende vogels zijn:

 • Ekster
 • Koolmees
 • Kraai
 • Roodborstje
 • Duif
 • Buizerd
 • Reiger
 • Ooievaar
 • Fazant
 • Uil
 • Spreeuw

Spirituele Betekenis Ekster

De ekster heeft oog voor detail en is de eerste die de parels en diamanten in de stenenstapel ziet glimmen. Hij is dol op glinstertjes, is slim en ontzettend nieuwsgierig. Dit brengt hem op plekken waar hij wel, maar soms ook niet, moet zijn. Op jouw ontdekkingsreis kun je worden verleid door mensen en situaties die er uitzien als een blinkende schat. Misschien kom je er nu achter dat je je te veel liet verleiden of dat iemand niet oprecht met je was.

Dit kun je leren van de Ekster

De ekster neemt niet alle vondsten mee naar zijn nest. Soms verstopt hij zijn blinkende schat ergens om op een later moment te onderzoeken of het waardevol is of niet. Vangt iets jouw aandacht, bekijk het dan eerst even goed en probeer te voelen wat echt is en waardevol. Als je overal “ja” tegen zegt, dan zou je het overzicht kunnen verliezen. Maak je niet druk als je even een keer “nu even niet” zegt. Je kunt mother universe vertrouwen dat de schat jouw pad weer kruist als dit toch belangrijk voor je is.

Dit zou de boodschap van de Ekster zijn

De ekster vraagt je om te ontwaken en verbinding te maken met je eigen kennis en wijsheid. Voel en vertrouw op jouw intuïtie. Je kunt vertrouwen en leren luisteren naar jouw innerlijke stem. Vervolgens zul je actie moeten nemen in de richting die je wordt aangewezen. Je ontvangt inzicht in jouw gaven en krijgt de kans deze verder te ontwikkelen. Ook het op een zorgvuldige en zuivere manier gebruik maken van je gaven hoort bij jouw reis. Zet je krachten en talenten alleen in waar nodig. Als je verantwoordelijk en effectief met je krachten omgaat, kun je je wensen verwezenlijken. De ekster dient ook als gids naar andere dimensies.

Ekster Betekenis Spiritueel in Oosterse Culturen

In sommige oosterse culturen zoals in China en Japan worden eksters gezien als een teken van geluk. Sta open voor voortekens, jouw geluk ligt verborgen in subtiele berichten. Pruimenbloesems die als eerste in het voorjaar bloeien, kondigen de lente aan. Een Ekster op een tak van een bloeiende pruimenboom zou betekenen dat het geluk nabij is. De gouden kans klopt aan je deur, laat je ‘m binnen?

 

ekster op tak

Spirituele Betekenis Koolmees

De kleine koolmees maakt iedereen vrolijk met zijn zorgeloze getjilp. Misschien ben je zelf ook een vrolijke noot en tover je mensen al gauw een lach op hun gezicht. Blijdschap is een gevoel waar je hart van gaat zingen en waar je vlinders van in je buik krijgt. Waarbij je je ogen opent om te zien wat voor moois er allemaal is.

Metalen Vogels Bekijken

Dit wil de Koolmees jou vertellen

De koolmees trekt jouw aandacht, maar je ziet hem niet altijd, omdat je te druk bent met je eigen gedachten. De koolmees vertelt je om niet in je zorgen te verdwalen en je energie hoog te houden. Doe elke dag iets waar jij blij van wordt en waarbij je in contact komt met jezelf, al is het iets kleins als een rondje wandelen. Sta elke dag even stil, gewoon op straat of in de kamer. Vraag je dan eens af of dit is wat je wilt en of dit is waar je aan dacht toen je een zorgeloos kind was.

Dit zou de Boodschap van de Koolmees zijn

Wanneer je blijdschap toelaat in jouw hart, zal zich een nieuw pad openen. Het doorbreekt negatieve patronen in jouw hoofd en maakt contact met jouw gevoel. Leven vanuit het hart heeft alles met leven vanuit gevoel te maken. Vrolijkheid maak jouw leven minder zwaar. De koolmees betekenis op spiritueel vlak is dat je waarschijnlijk andere keuzes maakt als je je realiseert waar je mee bezig bent.

 

koolmees

Spirituele Betekenis Kraai

Een kraai dient veelal als wake-up call om alert te blijven. Er is misschien een verandering op komst, maar hiervoor moet je kijken naar je eigen acties. Laat datgene los wat je tegenhoudt om de verandering aan te gaan. Heb je al een tijdje een idee of plan liggen, maar heb je er nog niks mee gedaan? Dan is nu misschien de tijd om te stoppen met je dromen en uit je luie stoel te komen!

Dit wil de Kraai Spirituele Betekenis tegen je zeggen

De zwarte kraai spiritueel? Ja! Waar kraaien zijn, zou ook magie zijn. Ze zijn het symbool voor scheppingsvermogen en spirituele kracht. Als de kraai jouw totemdier is, ondersteunt hij je mogelijk bij het ontwikkelen van je Derde Oog, je spirituele groei en zou hij je kennis laten maken met de magie van het leven.

Kraai Betekenis Spiritueel in jouw situatie

De timing is gunstig om alles wat niet meer bij je past van je af te schudden en vol in je eigen kracht te staan. Dat betekent afscheid nemen van plekken, gewoontes en mensen die jou niet helpen om verder te komen.

Meer Betekenis Zwarte Kraai Spiritueel Loslaten

Laat los, zegt de kraai. Weet dat afscheid nemen altijd ruimte maakt voor iets nieuws, misschien wel iets beters. Wees niet bang. Als je merkt dat mensen alleen maar nemen, maar verder niets met jouw inzichten doen, denk dan eens na over hoe ver je dit wilt laten komen. Grenzen stellen hoort ook bij jouw spirituele groei.

De symbolische betekenis is dat je nooit alleen bent

Je zult nooit alleen zijn. De kraai is de boodschapper tussen meerdere werelden en weet dat je wordt omgeven door liefdevolle energieën. Als mens van vlees en bloed kan het soms misschien eenzaam voelen, maar als je in contact blijft met je hart, dan zal de behoefte aan anderen om jouw leegte te vullen steeds meer verdwijnen. Vertrouw erop dat je wordt geholpen. Vraag de kraai om de boodschap over te brengen of om de juiste mensen jouw pad te laten kruisen.

 

kraai

Spirituele Betekenis Roodborstje

Het roodborstje steekt trots en moedig zijn roodkleurige borst vooruit, zodat iedereen hem kan zien. Deze heeft de vorm van een hart. Wat je dus van het roodborstje kunt leren, heeft vooral met liefde te maken. Het roodborstje zou jou leren groeien, veranderen en vol wilskracht en passie te leven vanuit je hart.

Dit zou de Spirituele Boodschap van het Roodborstje zijn

Kijk eens goed naar binnen. Grote kans dat jij hoge muren rond jouw hart hebt gebouwd, zodat vervelende dingen minder hard binnen komen. Het roodborstje wil je vragen om hobbels op de weg toch te bekijken vanuit een liefdevol hart en na te denken over de les die je hieruit kunt halen. Zo zou je sneller kunnen helen. Mensen zullen je pijn doen. Wat je kan helpen, is te bedenken dat je in je vorige leven zielsafspraken met ze hebt gemaakt zodat jij kunt groeien in dit leven. Door te bedenken dat zij hier weinig aan kunnen doen, zul je meer leven vanuit liefde en vergiffenis. En ook niet onbelangrijk: de wond zal dan waarschijnlijk sneller genezen. Heb je juist een bloedend hart, waarin je pijn blijft voelen? Dan leert het roodborstje dat je dit bloeden zelf kunt stelpen. Vaak gebeuren dingen om ruimte te maken voor iets anders of om jou iets te leren. Iets wat jou uit balans brengt, leert jou juist om jezelf in balans te houden. De roodborst kan dit al en zou het je kunnen leren.

Roodborstje spirituele betekenis is je hart volgen

Niet iedereen zal je even goed begrijpen, maar dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat jij jezelf blijft en je hart volgt. Meningen en oordelen zijn overal, het hoort zelfs bij het leven en komt voort uit de onmacht van de ander. Als je dit weet, zul je hier beter mee om kunnen gaan. Het is een teken dat je je hart mag openen voor mooie dingen, meer vanuit jouw liefdevolle hart mag leven en deze liefde mag delen met anderen. Draag jouw rode hart als een sieraad op de borst, net als dit dappere vogeltje. Als het roodborstje ‘tegen ‘t raam tikt’ – tin tin tin – laat je hem er dan in?

roodborstje

Spirituele Betekenis Duif

De duif zou vrede brengen en staat symbool voor vertrouwen, vriendschap en liefde.

Duif Spirituele Betekenis

De duif zou je vragen om je te verbinden met je hogere zelf, vrede te voelen in jezelf en in harmonie te leven met Moeder Aarde en het universum. Onvoorwaardelijke liefde is een uitdaging. De grootste les zit in het onvoorwaardelijk houden van jezelf. Dat zou vragen om een open en geheelde hartchakra, waar liefde kan groeien en bloeien! Vrede hebben met jouw goede en slechte eigenschappen kan ervoor zorgen dat jij liefdevolle energie kunt ontvangen in je hart.

Dit zou de Spirituele Betekenis van Duif zijn

Als de duif op jouw pad gekomen is, dan geeft hij je de boodschap om te vertrouwen op je intuïtie. Het richtingsgevoel van de duif is steady like a compass; ze komen altijd weer thuis. Bij jou draait het dus om thuiskomen in jezelf, dan maakt het niet uit waar jij je fysiek op de wereld bevindt.

Nog een Spirituele Betekenis van Grijze Duif

De duif kan je ook vragen om knopen door te hakken. Welke weg sla jij in? Laat jij je afleiden, kies je de kortste weg of focus jij je op jouw passie en wensen? Het kan lastig zijn om je te focussen, waardoor het ook moeilijk is om recht op je doel af te gaan. Je zult onderweg waarschijnlijk wat vaker pauze moeten nemen om op te laden en jouw kompas er even bij te pakken om te zien in welke richting je verder moet vliegen. Houd je einddoel in zicht en laat je niet van de wijs brengen. Dan komt het goed, vertelt de grijze duif!

Spirituele Betekenis Buizerd

De buizerd betekenis op spiritueel gebied is dood en wedergeboorte, nieuwe visie en loslaten. Hieronder lees je meer over de spirituele betekenis van deze roofvogel.

Dit zou de buizerd willen vertellen

De buizerd is een krachtige boodschapper. Met zijn scherpe blik houdt hij het overzicht en ziet hij tegelijkertijd geen detail over het hoofd. De buizerd kruist jouw pad omdat hij je wil laten weten dan er meer is dan jij nu ziet. Dat kan te maken hebben met ontrouw in de allerbreedste vorm. Dat kan een ontrouwe partner zijn, ontrouwe vrienden, maar ook ontrouw richting jezelf als je niet je eigen keuzes maakt of niet staat voor wie je werkelijk bent.

Dit kun je leren van de Buizerd

De buizerd wordt vaak aangevallen door kleinere vogels tijdens zijn vlucht. Anderen zouden jou naar beneden proberen te halen en je in het negatieve proberen te trekken. Alleen omdat ze jou niet begrijpen. Laat jij je hierdoor afremmen? Of vervolg jij jouw vlucht? Als jij je laat afremmen tijdens je vlucht, word je verleid om jezelf te verlagen tot deze negatieve energie van anderen. Je kunt je vlijmscherpe klauwen uitslaan om anderen op een gruwelijke manier de les te lezen. Als je dit herkent, is het beter om net zoals de buizerd een paar uur rustig op een paal te zitten.

Buizerd Spirituele Betekenis Samengevat

Doe een stapje terug en bekijk eens met een scherpe blik wat er gebeurt, voordat je jouw scherpe klauwen en spitse snavel uitslaat. Laat anderen lekker ronddwalen in hun eigen negatieve cirkel! Door los te laten, blijf je beter in balans en leer jij je energie alleen te steken in dingen te slaan die voor jou belangrijk zijn. De buizerd zou een magische vogel zijn, die ondanks die vervelende vogels, gewoon zijn eigen koers vliegt.

buizerd

Spirituele Betekenis Reiger

De reiger staat doodstil en geduldig op zijn stelten langs het water te wachten op een visje. Dan grijpt hij zijn kans. Toch niet het juiste plekje? Dan schuift hij een stukje op. Hij voelt feilloos aan op welke plekken hij kan vinden wat hem voedt.

De Reiger Spirituele Betekenis en Symboliek

De spirituele betekenis van een reiger zien is langzamer aan doen, te kijken naar wat je wilt en op je intuïtie vertrouwen bij het kiezen van het juiste pad. Leg de focus op wat je echt wilt, kom in je eigen kracht door net zo statig rechtop met je borst vooruit te staan als de reiger. Twijfel over jezelf is iets waar meer mensen zoals jij last van hebben. ‘Ben ik wel goed genoeg’ is een gedachte die vaak door jouw hoofd spookt. Twijfel is iets wat je hoofd creëert, net zoals angsten en zorgen. Jouw hoofd is de plek waar jouw ego zit, maar je moet leren luisteren naar jouw hart.

Dit kan je leren van de Reiger zijn Intuïtie

Waar de reiger zijn intuïtie gebruikt om het juiste plekje te vinden, brengt jouw intuïtie je dichter bij jezelf. Jouw hoofd voelt geen liefde en kan je soms voor de gek houden. De beren op de weg die jouw gedachten creëren, zorgen ervoor dat je kansen mist. Je leeft teveel in je hoofd. De reiger vertrouwt erop dat zijn voedsel vanzelf voorbij komt zwemmen en blijft soms zelfs urenlang staan. Als die vis dan voorbij zwemt, grist hij hem razendsnel met zijn puntige snavel uit het water. Door geduldig te vertrouwen op je intuïtie zullen er mooie kansen voor je kunnen ontstaan. Tegenwoordig moet alles snel, snel, snel. Maar alles heeft tijd nodig. Zaadjes moeten groeien tot plantjes voor we de vruchten kunnen plukken.

Spirituele Betekenis Witte Reiger

Het is het beste om de wensen uit je hart te visualiseren en te voelen alsof je het al bereikt hebt. Als je jouw hart als drijfveer (passie) gebruikt en erop vertrouwt dat jouw wens ooit werkelijkheid wordt, mits deze in overeenstemming is met jouw doel en missie hier op aarde, zou het universum je helpen om op het juiste moment het juiste beschikbaar te maken. Heb geduld, lief mens. Luister naar je intuïtie en volg je hart. De reiger loopt alleen door het weiland en laat zich niet afleiden van zijn missie. Ook jij hebt alleen jezelf nodig. Al het andere is leuk als je daar zin in hebt, maar je moet niks als je daar geen zin in hebt. Dan reageer je op de manier die in overeenstemming is met jouw ware ik. Het gaat erom dat jij jezelf goed vindt zoals je bent. Dan zul je net zoals de reiger in jezelf geloven.

 

reiger

Spirituele Betekenis Ooievaar

Iedereen weet dat de baby’s worden gebracht door de ooievaar! Betekent het zien van deze zwart-witte vogel dan dat er een baby op komst is? Niet per se, maar de ooievaar heeft zeker te maken met een nieuw begin. De geboorte van de nieuwe jij bijvoorbeeld, die veel meer plezier in het leven heeft. Het kan ook te maken hebben met een reis, nieuwe inzichten, een studie, hobby of een andere baan. Dat betekent niet dat je zelf je hele leven moet omgooien terwijl je er tevreden mee bent, maar het kan geen kwaad om het universum te vertrouwen dat het op je pad komt!

Betekenis Ooievaar Spiritueel

De ooievaar zou je willen vertellen dat je de vicieuze cirkel kunt doorbreken. Het heeft geen zin om te blijven hangen in een slachtofferrol. Leer negatieve gedachten los te laten. Ga je hart achterna en laat je niet verleiden door excuses. Volg je hart, want die weet de weg!

Dit zou de Ooievaar je kunnen Leren

Ben je perfectionistisch en trek jij je veel aan van wat anderen denken? De Ooievaar laat zich niet uit het veld slaan door anderen, die je graag vertellen hoe het zit of die je naar beneden halen om hun eigen reputatie maar hoog te houden! Komt het je bekend voor? De ooievaar weet wel beter. Vanaf zijn hoge nest op de gekste plekken kijkt hij zonder oordeel naar hoe anderen zich beneden gedragen, zonder dat hij uit balans raakt. De ooievaar is ook evenveel wit als zwart, dus als jij je donkere kanten leert te omarmen, kan het witte licht nog beter stralen!

 

ooievaar

Spirituele Betekenis Fazant

De fazant spirituele betekenis heeft alles te maken met voorspoed en vruchtbaarheid. Als je droomt over een fazant, zou dit betekenen dat er welvaart en voorspoed jouw kant opkomen op meerdere manieren. Het zien van een fazant kan ook te maken hebben met andere veranderingen in jouw leven, op welke manier ook. De fazant vertelt je hierbij wel dat je zelf ook actie moet ondernemen. Het komt niet zomaar jouw kant op waaien.

Fazant Spirituele Betekenis Vruchtbaarheid

Wanneer je weet dat de spirituele betekenis van de fazant te maken heeft met vruchtbaarheid, denk je misschien net zoals bij de ooievaar aan een kindje. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Vruchtbaarheid betekent ook oogsten en zaaien. Misschien is het een herinnering dat alles begint bij jezelf en bij je gedachte. Als je positieve dingen wilt aantrekken, zul je ook moeten werken aan positieve gedachten. Aan de andere kant is het wellicht het juiste moment om de stappen naar jouw droomleven concreet te maken en deze ook te zetten.

 

fazant

Uil Spirituele Betekenis

Naast alle bovengenoemde vogels, heeft als laatst ook de uil spirituele betekenis. Deze imposante vogel wordt weleens gezien langs de kant van de snelweg, maar komt nog vaker voor in dromen. De uil is de vogel van de wijsheid, want hij ziet en hoort dingen die mensen en andere vogels al gauw over het hoofd zien. Niet voor niets kan hij zijn hoofd 180 graden draaien! Een uil staat voor oeroude wijsheid, maar niet voor intellectuele wijsheid, nee, het gaat om de wijsheid van de ziel. Ook gaat hij over magie, de maan, vrijheid en stille vlucht.

Betekenis uil in verschillende culturen

Ondanks dat de uil in verschillende culturen een andere betekenis heeft, komt de symboliek toch aardig overeen. Vroeger stond de uil symbool voor de godin Athena. Zij was de godin van de wijsheid en de strategie. Volgens de Griekse mythologie had Athena een uil in haar ‘blinde hoek’, waardoor ze alsnog alles kon zien. In het oude Griekenland was de uil de bewaker van de Akropolis. Minerva is de Romeinse variant van Athena, en werd geassocieerd met de uil en de maan. De Sioux en Pawnee zagen de uil als een boodschapper. De Lakota stam hadden een uilengemeenschap, waar krijgers ‘s nachts vochten met donker geschilderde kringen rond hun ogen waarmee ze zogenaamd beter konden zien. In verschillende Europese en Amerikaanse culturen werd de uil gezien als een symbool van de dood. Dit komt doordat sommige culturen hun aanval begonnen met de schreeuw van een uil om hun leger aan te kondigen. Ook de Maya’s geloofden dat deze vogel symbool stond voor de dood.

Spirituele Betekenis Uil Zien

Uilen staan in sommige culturen dus voor de dood. Dit hoef je echter niet letterlijk te nemen, want in veel gevallen gaat het om een symbolische dood of een overgang in het leven. Hierbij kun je denken aan een grote verandering die op je pad komt. Misschien leer jij eindelijk die oude, slechte gewoontes af en kies je eindelijk echt voor jezelf. Wanneer je de uil tegenkomt, dan is het vaak een teken dat je klaar bent om de volgende stap te nemen. De uil geeft je vertrouwen, hoe lastig het soms ook kan zijn.

Uil Spirituele Betekenis in je Dromen

Als de uil in je dromen verschijnt, dan zou je krachtdier contact met je op kunnen nemen. Het kan zijn dat hij je waarschuwt voor gevaar en je vertelt dat jij je ogen open moet houden. Niet voor niets is de uil ook het symbool van wijsheid en wordt hij geassocieerd met helderziendheid. Aan de andere kant zou het ook kunnen betekenen dat je meer mag luisteren naar je intuïtie en de tekens die je krijgt op je pad. De uil kan zich ook toevoegen aan je spirit team wanneer je een verandering doormaakt. Hij zou je dan helpen om deze verandering door te komen. Sommige mensen geloven dat de uil in je droom staat voor een overleden geliefde.

uil

Spirituele Betekenis Witte Uil

Een witte uil kan een sneeuwuil of kerkuil zijn. Een witte uil in je dromen of het zien van een witte uil kan betekenen dat je uniek bent, innerlijke wijsheid hebt en vrede hebt in het leven. Ook kan een witte uil betekenen dat de komende dagen draaien om communicatie, in elke mogelijke vorm. Zo zou het kunnen betekenen dat discussies de komende dagen zullen tekenen, of dat je meer in contact mag komen met je innerlijke zelf. Ook zou het een teken kunnen zijn dat je conflicten moet vermijden om niet teveel vijanden te krijgen. Een sneeuwuil in je dromen zou kunnen betekenen dat je meer in je kracht komt te staan en de uil je zal helpen om meer in de kracht te staan van jouw pure, unieke zelf.

Spirituele Betekenis Spreeuw

De spirituele betekenis van de spreeuw is: je hoeft het niet alleen te doen. Naast dat dit bijna onmogelijk is, is dit ook niet nodig. De spreeuw is een sociale vogel die in zwermen leeft, omdat hij het belang ziet van samen in verbinding leven. Als jij verder wilt komen en wilt creëren, dan is het nodig om open te staan voor hulp van gelijkgestemden. De kracht van mensen om je heen maakt het mogelijk om oude dingen op te lossen en los te laten.

Spirituele Betekenis Spreeuw en Gelijkgestemden

Zorg er wel voor dat jij je omringt met positieve energie, mensen die bij jou passen. De les van de spreeuw heeft ook te maken met wangedrag van een groep. Ze belagen als groep (bende) soms andere vogels. Als dit niet is wat jij wilt, kun je je afvragen of de mensen om je heen nog bij je passen.

Spreeuw Spirituele Betekenis en Communicatie

Ook staat de spreeuw symbool voor zelfreflectie, communicatie en heling. Het element wat bij de spreeuw past is lucht, dit past bij communiceren, het denken en het keelchakra. Kies je woorden zorgvuldig uit. Pas ook op met wat je zegt, want soms kunnen uitspraken verkeerd begrepen worden. Zet je stem goed in om je te verbinden met anderen. Praat over wat er op je hart ligt, en durf toe te geven dat je anderen nodig hebt. Dan zul je hechte verbindingen aan kunnen gaan!

Spirituele Betekenis Spreeuw en Hoogsensitiviteit

De sensoren van de spreeuw zijn haarfijn op anderen afgestemd. Misschien ben je zelf ook hoogsensitief? De spreeuw zou je ook in staat stellen om boodschappen vanuit je intuïtie te ontvangen.

spreeuw

Amethistspreeuw Betekenis

Amethist spreeuwen zijn super bijzonder. Als het zonlicht op hun verendek schijnt, zul je versteld staan! Je zult ze niet snel in het wild tegenkomen in Nederland, maar wie weet spot je ze eens als jij reist door de Afrikaanse gebieden onder de Sahara. Of zie je ineens een Amethistspreeuw op je beeldscherm of in je favoriete tijdschrift voorbijkomen! Met hun paarse glanzende veren hebben ze iets weg van een vliegend kristal. Niet voor niks zijn ze populair onder de fanatieke vogelverzamelaars in Nederland! De Amethist zou je kunnen helpen bij het loslaten van oude patronen, helderheid in het hoofd en de verbinding met je intuïtie aangaan. Daar doet deze prachtige vogel ook aan denken!

Spirituele Betekenis Dode Vogel In Tuin

Geen paniek! Een dode vogel hoeft niet meteen te verwijzen naar de dood. Het zou ook het einde van een moeilijke situatie kunnen betekenen. Ook zou een jong of klein vogeltje op de grond kunnen zeggen dat je je teveel zorgen maakt. Een dode duif kan symbool staan voor een positieve verandering in jezelf. Verder is het belangrijk dat je naar de situatie kijkt. Zijn er de afgelopen tijd meer dingen gebeurd die je iets zouden kunnen vertellen over de betekenis van de dode vogel? Of gebeurt er op dit moment iets belangrijks in je leven?

Spirituele Betekenis Veer

Naast dat je vaak dezelfde vogels zou tegen kunnen komen, zouden je beschermengel en spirit guides ook met je kunnen communiceren in de vorm van andere tekens. Wist je dat niet alleen vogels, maar ook hun veren betekenis hebben? Afhankelijk van de soort en kleur zou de betekenis weer anders zijn:

 • witte veer
 • grijze veer
 • zwarte veer
 • bruine veer
 • fazant veer
 • eksterveer
 • kraaienveer
 • eendenveer
 • pauwenveer
 • uilenveer

Algemene Betekenis Vinden van een Veer

Feathers appear when the angels are near. Je ziet en hoort ze – meestal – niet, waardoor ze op een andere manier aan ons willen laten weten dat ze bij ons zijn. Het vinden van een veertje kan zo’n teken zijn. Als je veren op je pad vindt, kunnen de engelen je willen vertellen dat je op een hoger spiritueel pad terecht bent gekomen. Het zou een teken van aanmoediging kunnen zijn je over dit pad te blijven bewegen. Ga je door een moeilijke tijd? De betekenis van een veer vinden is ook dat je een lichtere kijk op het leven mag hebben. Neem het allemaal niet te serieus!

Spirituele Betekenis Witte Veer

Wit is de meest voorkomende kleur veer die wordt gevonden. Witte veertjes worden gezien als een symbool van zuiverheid. De witte veer betekenis is een teken van liefde, bescherming en hoop. Je mag erop vertrouwen dat je het juiste pad bewandelt. Ook geloven sommigen dat de witte veer betekenis spiritueel gezien een teken is van je overleden dierbaren. Ze zouden je willen laten weten dat ze veilig zijn en dat het goed met ze gaat.

witte veer in gras

Spirituele Betekenis Grijze Veer

Een grijze veer vinden zou een symbool zijn van vrede, vooral wanneer de veer afkomstig is van een duif. Zoals je inmiddels weet, staat de duif voor liefde, vrede en vertrouwen. Daarnaast zou een grijs veertje je wijzen naar de middenweg. Als je een belangrijke keuze zou moeten maken, zou een grijze veer vinden je vragen met een neutrale blik naar de situatie te kijken. Het zou je kunnen vertellen dat het antwoord genuanceerder ligt dan ‘ja’ of ‘nee’. Bekijk het niet te zwart-wit; de situatie is wellicht niet zo hopeloos als je zelf denkt. Probeer een gezichtspunt in te nemen die je met een objectieve blik leer te kijken.

Betekenis Zwarte Veer Spiritueel

Net zoals de zwarte kristallen zoals Zwarte Toermalijn, staat de zwarte veer symbool voor bescherming. Mocht je een zwart veertje tegenkomen, dan wordt er tegen je gezegd dat je wordt beschermd en dat je je niet alleen hoeft te voelen. De spirituele betekenis van de zwarte veer is dat er over je wordt gewaakt en je wordt beschermd tegen negatieve energie.

Spirituele Betekenis Bruine Veer

De bruine kleur staat voor aarding, stabiliteit en huiselijkheid. Daarmee symboliseert een bruin veertje meteen jouw thuis, een veilige plek. Een bruine veer vinden zou symbool staan voor een positief thuisleven en rustige energie. Er zou dus een fijne verandering kunnen plaatsvinden in jouw veilige haven. Ook zou een bruine veer kunnen staan voor een balans tussen de fysieke en spirituele wereld. Tot slot zou het je kunnen wijzen op het belang van de verbinding met Moeder Aarde, het genieten en het leven in het hier en nu.

bruine veer

Fazant Veer Betekenis

Zoals je inmiddels weet, staat de fazant onder meer voor vruchtbaarheid en vruchtbare gedachten. Een bruine veer staat ook voor jouw thuis en de verbinding met moeder natuur. Misschien is het een mooi moment om jouw bovenkamer zo in te richten, dat het een vruchtbare plek wordt voor fijne gedachten en het aantrekken van overvloed!

Spirituele Betekenis Zwarte Veer Ekster

De eksterveer is te herkennen aan de zwart-witte kleur met een blauw-paarse glans. Als je al deze kleuren met elkaar combineert, zou je al snel kunnen zeggen dat de eksterveer een teken is van bescherming en verlichting. In combinatie met de blauwe glans, zou het ook kunnen zijn dat je beter mag leren communiceren met je engelen of je innerlijke stem. Paars is de kleur van de spiritualiteit. Er zou tegen je gezegd kunnen worden dat jij je open mag stellen voor ‘meer’ en ‘hoger’. In contact komen met je hogere zelf, dus! De veer van de ekster zou ook de poort kunnen openen naar hogere dimensies. Verder is de ekster schaamteloos en staat hij graag te stralen in het licht met zijn glanzende veren. Dat mag jij ook!

Symbolische Betekenis Veer Kraai

De kraai is de brenger van raad en wijsheid. Kraaienveren brengen altijd een soort gevoel van geheimen en mysteries met zich mee. Voor de een is dat beangstigend, voor de ander een magisch gevoel. Er zijn veel soorten kraaiachtigen, maar de meeste grote, lange zwarte veren verwijzen naar bescherming en intuïtie. Misschien een goede tijd om naar binnen te keren en te vertrouwen op jezelf.

Betekenis Eenden Veer Vinden

Eendenveren hebben te maken met moederschap, bescherming en troost. Ook deze wil zeggen: je bent niet alleen. De betekenis van het vinden van een eendenveer duidt ook op een gevoel van emotionele rust en het luisteren naar je instinct. Dat kan aan de ene kant betekenen dat je dat al heel goed doet, of anderzijds dat je hier meer aandacht aan mag besteden.

Spirituele Betekenis Pauwenveer

De pauw staat voor trots, schoonheid en zelfvertrouwen. Het vinden van een pauwenveer wordt gezien als een goed teken. Velen geloven dat er goed nieuws op de loer ligt. Deze vogels worden geassocieerd met rijkdom en daarom zou het vinden van een pauwenveer kunnen wijzen op succes, roem en misschien zelfs een fortuin!

pauwenveer

Betekenis Uilenveer Vinden

Uilen staan voor oude wijsheid, kennis en helderziendheid. Met hun flexibele nek kunnen ze alles goed overzien. Er wordt zelfs over ze gezegd dat ze een vooruitziende blik hebben. De wijsheid van de uil komt vanuit de gedachte dat hij dingen ziet en hoort die andere mensen ontgaan. Hij kan je helpen de waarheid onder ogen te zien. Het kan zijn dat het vinden van een uilenveer je vertelt dat je bepaalde raad mag opvolgen. Dat kan zijn van een spirituele mentor, een ouder iemand of misschien zelfs van je hogere zelf. Misschien is het een teken dat je binnenkort advies ontvangt waar je veel aan zult hebben en dat je gesteund zult worden. Een mooi vooruitzicht, toch?

Meer Betekenissen en Symboliek

Totemdieren kunnen je dus kracht geven in moeilijke situaties. Nu je de spirituele betekenis van vogels weet, heb je wellicht vaker dromen waarvan je niet weet wat ze je vertellen. Dan kun je de Dromen Betekenis achterhalen. Ook schreven we een blog over Ayurveda, waar jij je aan de hand van de dominante dosha ook kunt vergelijken met een dier. Zo weet je wat je nodig hebt om jezelf te voeden en goed te voelen. Of misschien wil je kennismaken met je persoonlijke bodyguard. Lees dan onze blog over de Beschermengel. Waar je ook naar op zoek bent, symboliek kun je altijd achterhalen bij Spiru!

Laatste aanpassing op 05 februari, 2022 11:09 am

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

 1. Het lezen van de spirituele betekenis van vogels confronteert mij. Het raakt mij vanbinnen. Het geeft mij duidelijker zicht op mijn leefsituatie en het bemoedigt mij om verder te doen zoals ik bezig ben. Dank je wel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *