• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Zenvolle Sale korting tot -50% ❤ | Shop nu >

Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Spirituele Symbolen – De Betekenis Uitgelegd

Door Marije 11 augustus 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
2352 x

Spirituele symbolen hebben voor veel mensen een bijzondere betekenis. Wat die betekenis precies is? Dat ontdek je in deze blog!

rozenkwarts kruis spiritueel symbool

Er zijn talloze Spirituele symbolen met elk hun eigen betekenis. Ben je benieuwd naar bekende spirituele symbolen en hun betekenis? Lees dan gauw verder!

Symbool Spiritualiteit

Er zijn veel voorkomende symbolen van spiritualiteit. Denk aan de Lotusbloem, het kruis of de Levensboom. Toch zijn er veel meer bekende symbolen, die zeer krachtig kunnen zijn. Soms zijn er terugkerende symbolen in je leven die je iets belangrijks willen vertellen. Andere keren ben je gewoon benieuwd naar de betekenis van verschillende spirituele symbolen. In beide gevallen zit je hier goed!

Hexagram Spirituele Betekenis

Misschien ken je `m wel: de hexagram. Dit is een zespuntige ster, die bestaat uit twee in elkaar geschoven driehoeken. De meest bekende hexagrammen zijn de Davidster, uit de vlag van Israël, of het Salomonszegel. Het staat onder andere voor de tegenstelling tussen man en vrouw. Volgens oude tradities symboliseert de driehoek met de punt naar boven vuur en mannelijkheid. De tegengestelde driehoek, die met de punt naar beneden, symboliseert water en vrouwelijkheid. Koning Salomo droeg de Hexagram als zegel. Daarin stond de naam van God, wat zou helpen bij bezweringen.

hexagram vlag spiritueel symbool

Scarabee Spirituele Betekenis

De Scarabee of de Scarabaeus Sacer is de heilige kever van het Oude Egypte. Letterlijk betekent scarabee ’tot leven komen’. Als je het van deze kant bekijkt, is ook de Scarabee betekenis spiritueel. De kever wordt vaak gespot met een bolletje mest dat hij voor zich uitrolt. Hier legt de scarabee zijn eitjes in. Omdat de Oude Egyptenaren nog niet wisten dat larven zich verpoppen om vervolgens een andere gedaante aan te nemen, leek het alsof de kevers uit de mest ontstonden. Hierdoor symboliseert de scarabee nieuw leven, onsterfelijkheid, voortplanting, vernieuwing en wijsheid.

Spirituele Betekenis Kruis

Het kruis is misschien wel een van de meest voorkomende symbolen. Voor veel mensen heeft dit symbool een belangrijke betekenis, namelijk de volmaakte Liefde van God voor ons. Jezus is onlosmakelijk verbonden aan het kruis. Het is het bewijs van goddelijke liefde, en liefde overwint het duister. Niet voor niks vind je in veel huizen dit bijzondere symbool terug; het geeft een gevoel van liefde en bescherming. Een andere spirituele betekenis is die van de overwinning op de dood. Doordat Jezus ondanks testen en verleidingen altijd vanuit liefde heeft geleefd, heeft Jezus de dood al overwonnen. Het kruis staat ook voor reiniging en de bevrijding van negatieve energie. Denk hierbij aan egoïsme, angst, zonde, haat, bitterheid en andere negatieve gedachten. Door onze zorgen en negatieve gevoelens aan God te geven, vragen we ook om bevrijding en vergeving.

Spirituele Betekenis Zandloper

Ook de zandloper is een bekend spiritueel symbool. Deze staat symbool voor het menselijk leven en het kortstondige ervan. Deze symboliek zagen we voor het eerst terug in de late Middeleeuwen. Veel zandlopers worden afgebeeld met een paar vleugels, die symbool staan voor de vliegende tijd en de vergankelijkheid van de mens. Soms zijn het twee duivenvleugels, maar in sommige gevallen wordt de zandloper ook afgebeeld met een duivenvleugel en een vleermuisvleugel. Dit staat symbool voor het voorbijvliegen van het leven, goed en kwaad, dag en bij nacht. En wat doe je als de zandloper is ‘uitgeteld’? Juist, dan keer je `m om! Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar deze eigenschap hoort bij de wederopstanding en eeuwig leven.

zandloper spiritueel symbool

Meer Spirituele Tekens en hun Speciale Betekenis Ontrafelen

Het Universum communiceert continu met ons door middel van tekens. De manieren waarop dit gebeurt, verschillen sterk. Dit kunnen opvallende cijferreeksen zijn, maar ook synchroniciteit of andere toevalligheden. Je denkt aan iemand en ineens belt diegene je of je twijfelt bij het maken van een keuze en ineens komt iemand met het verlossende antwoord. Door te weten waar je op moet letten, kun je de tekens eerder herkennen. Door je bewust te zijn van de taal van het Universum, zul je merken dat je steeds meer begeleiding krijgt. Wanneer je een teken krijgt en het voelt alsof het een speciale betekenis heeft, dan is dat vaak ook zo. Soms komt de beschreven betekenis van spirituele symbolen misschien niet helemaal overeen met de betekenis die jij eraan geeft. Ga in dat geval altijd uit van jouw gevoel.

Bekijk al onze Spirituele Producten

Meer Spirituele Symbolen en hun Betekenis

Ben je benieuwd naar meer spirituele symbolen? Dan ben je bij Spiru aan het juiste adres! Zo lees je over het Ankh Kruis, het Ohm teken, de Merkaba, het Pentagram en de Yin Yang. Wist je dat we ook een uitgebreide blog schreven met de Spirituele Betekenis van Vogels? Je weet maar nooit welke boodschap de ooievaar of buizerd voor je heeft! Symboliek vind je bij Spiru!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen