• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Merkaba, Mediteren en Leren van een Superster

Door Anouk 22 april 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
1902 x

De Merkaba is een ontzettend oud symbool dat gebruikt wordt om mee te mediteren en van te leren. Ontdek hier de bijzondere eigenschappen van deze superster.

 

orgoniet rozenkwarts merkaba

Deze bijzondere ster ziet eruit als een driedimensionaal Pentagram, maar wat is Merkaba voor een symbool? Hier lees je iets over de achtergrond van dit bijzondere teken en ontdek je veelgebruikte Merkaba technieken.

Wat is een Merkaba?

Een Merkaba is een geometrische vorm die bestaat uit twee driedimensionale driehoeken of tetraëder die voor de helft in elkaar geschoven zijn. Zo ontstaat een stervorm, waarbij de ene piramide op z’n kop in de andere ‘hangt’. Dit symbool was waarschijnlijk bij de Oude Egyptenaren al bekend en in verschillende mysteriescholen zoals de Heilige Geometrie wordt het gebruikt voor energiewerk en healing. Het Egyptische woord ervoor bestaat uit drie lettergrepen

  • Mer – licht of goddelijke bron
  • Ka – geest of bewustzijn
  • Ba – ziel of lichaam

Deze sterren zouden dus het goddelijke licht verbinden met bewustzijn in een bezield lichaam. Wie wil dat nou niet? 🙂

Dit kan een Heilige Ster Betekenen

Er zijn veel verschillende interpretaties van dit oude symbool. Voor veel mensen heeft de Merkaba betekenis als voorstelling van liefde en harmonie. De twee piramides zouden namelijk staan voor mannelijke en vrouwelijke energie die in elkaar verenigd zijn. Andere mensen geloven dat de Merkaba een onderdeel is van de aura, het persoonlijke energieveld. Deze stervorm zou mensen bijvoorbeeld beschermen en in staat stellen naar andere dimensies of tijden te reizen. Over het algemeen zou dit magische teken in staat zijn het menselijk bewustzijn te verruimen en het fysieke lichaam energetisch te reinigen.

Zo zien Merkaba Technieken Eruit

Er zijn speciale oefeningen mogelijk om de energie van deze symbolische ster in jezelf ‘wakker’ te maken en erop af te stemmen. Wil je de Merkaba activeren in jezelf, dan kan dat volgens kenners op verschillende manieren. Er zijn meervoudige merkaba technieken voor ervaren healers, maar ook oefeningen voor beginners. Je kunt bijvoorbeeld;

  • Mediteren op een Merkaba Symbool
  • Merkaba Chakra Oefeningen Doen
  • Een Mandala Maken
  • Beschermengelen Erbij Betrekken

Merkaba Meditatie

Tijdens een meditatie kun je het symbool visualiseren of een fysieke ster vasthouden, bijvoorbeeld eentje van Orgoniet of kristal. Zo zou je de trilling van het geometrische teken kunnen voelen en verankeren in je eigen lichaam. Dat schijnt best heavy te kunnen zijn, vandaar de vele opleidingen en cursussen om met dit symbool te leren werken.

Chakra Oefeningen

De heilige ster is volgens veel mensen verbonden met belangrijke knooppunten in de aura, de chakra’s. De vorm ervan zou deze zeven centra’s in balans kunnen brengen door ze te voorzien van helende kracht. Mensen visualiseren de ster bijvoorbeeld in combinatie met de Chakra Kleuren, maar er zijn ook andere manieren om de Aura Aandacht te geven met dit symbool.

Mandala Tekenen

Merkaba’s zijn uitdrukkingen van evenwicht en kosmische kennis, daarom zou je er ook een Mandala mee kunnen tekenen. Door de lijnen zelf te zetten, zou je het symbool bovendien intuïtief gaan begrijpen. Hoe teken je een Heilige Geometrie Merkaba? Daar kun je allerlei tips voor vinden op internet! Ook al is het even oefenen  – hoe vaker je met de ster bezig bent, hoe beter je de betekenis ervan in de vingers zou krijgen 😉

Werken met Beschermengelen

Voor veel mensen zijn tekens uit de Heilige Geometrie verbonden met Opgestegen Meesters, spirituele gidsen die mensen zouden helpen in hun ontwikkeling. Beschermengelen, Aartsengelen, goden en andere verlichte zielen zouden hun inzichten en krachten delen via symbolen zoals de Merkaba. De beschermer die bij deze ster zou horen is de heilige Melchizedek.

Meer Inspirerende Symbolen

Haal jij inspiratie uit symbolen? De Levensbloem is voor veel mensen net zo’n bron van harmonie en verlichting. Wil je nog even verder mediteren op de kracht van evenwicht? Dan spreekt het Chinese Yin Yang teken je misschien aan!

Veel kennis en inzicht gewenst 🙂

Laatste aanpassing op 21 mei, 2024 2:44 pm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *