Zenvolle Herfst Sale Korting tot -70% | Shop nu >

  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen

Zo vind je een Edelsteen voor je Eerste Chakra

Door Anouk 23 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
684 x

Op zoek naar een eerste chakra edelsteen? Hier vind je de bekendste kristallen klassiekers op een rijtje, allemaal in aardetinten. Laat dat ontspannen dus maar beginnen!

lotusbloem waxinelichthouder rood goud

Het eerste chakra wordt ook wel basischakra, stuitchakra, wortelchakra of Muladhara genoemd. Dit energiecentrum is volgens de chakraleer namelijk verbonden met de aarde en je wortels. Het heeft te maken met gevoelens van vertrouwen en veiligheid, hoe je letterlijk in het leven staat. Niet gek dat het volgens veel mensen voelbaar is in stuitje, benen en voeten. Ook horen er typische aardetinten bij zoals zwart, bruin en rood. Krachtig chakraatje dus!

Hieronder vind je daarom een aantal kristallen klassiekers die bekend staan om hun aardende werking. Laat het ontspannen maar beginnen!

rode trommelstenen edelstenen

Rode edelstenen

rode jaspis – robijn – granaat – vuuragaat – rode calciet – tijgerijzer – aragoniet

De kleur rood is de meest bekende kleur bij het basischakra. Rood staat namelijk voor vuur, aarde en bloed. Allemaal dingen die te maken hebben met weten wie je bent en wat je wilt. Ook geeft het meestal een duidelijk signaal. Rood vertelt bijvoorbeeld dat er gevaar is en symboliseert daarom instinct en overleven. Maar het is ook een teken van liefde en seksualiteit. Rood is dus een warme, energieke kleur waarmee je het leven viert!

De bekendste edelsteen voor het basischakra is de Rode Jaspis. Deze bruinrode steen wordt vaak gebruikt voor wat extra vitaliteit en zelfvertrouwen. Ook Tijgerijzer, Granaat, Robijn en Rode Calciet staan bekend als natuurlijke batterijtjes. Vuuragaat inspireert tot wat meer passie en Aragoniet kan helpen bij uithoudingsvermogen. Heb je behoefte aan wat subtiele steenpower? Dan is een rode edelsteen dus iets voor jou!

 

zwarte edelstenen in een potje en kom

Zwarte edelstenen

hematiet – git – zwarte toermalijn – versteend hout – rookkwarts – onyx – obsidiaan

Zwarte edelstenen staan al eeuwenlang bekend als kalmerende kristallen. De kleur zwart absorbeert, daarom nemen deze stenen volgens veel mensen negatieve energie op. Bescherming is natuurlijk een belangrijk woord bij het eerste chakra! Ook is zwart een sterke kleur die symbool staat voor kracht en zelfvertrouwen. Deze steensoorten kunnen dus een extra steuntje geven in wiebelige of stressvolle tijden.

Een populaire favoriet is Hematiet, een ijzerhoudende steen die ruw lijkt op een roestige zwarte knoest maar gepolijst opeens een spiegelende metaalglans krijgt. Hematiet wordt soms ook gemagnetiseerd voor extra aardekracht. Dieper dan diep zwart vind je bij Git, Onyx, Zwarte Toermalijn en Obsidiaan. Rookkwarts is dan weer helder met een bruinachtige kleur. En wat is er nou symbolischer voor het Wortelchakra dan Versteend of Fossiel Hout? Dit eeuwenoude hout heeft vaak gemengde kleuren zoals bruin, zwart en rood.

 

lotusbloem waxinelichthouder zwart goud

Veel succes met het vinden van jouw eerste chakra edelsteen! 🙂

Laatste aanpassing op 07 juni, 2021 1:28 pm

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen