• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 23 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
435 x

Het sacraalchakra is nummer twee van de zeven chakra’s. Gelegen in je onderbuik zorgt het voor kriebels, vlinders en andere gevoelens. Nieuwsgierig waar het nog meer voor staat en wat het bij jou doet? Hier lees je alles over het tweede chakra!

 

oranje edelsteen piramide perzik aventurijn

Het tweede chakra heet officieel Svadisthana. Dat betekent in het Sanskriet zoiets als ‘eigen plek’ of ‘thuis’. Ook wordt het vaak vertaald als zoetheid. Met dit chakra wordt het gauw gezellig, want volgens de boeken is dit energiecentrum verantwoordelijk voor je levensplezier. Het is de plek waar nieuw leven ontstaat en je kriebels, vlinders of onderbuik gevoel krijgt. Dit chakra staat dus symbool voor verlangen en vreugde. Alles wat het leven de moeite waard maakt!

In deze blog lees je daarom alles over de ontwikkeling, locatie en kleur van het tweede chakra. En kom je erachter hoe happy je heiligbeenchakra is!

tweede chakra lotus sfeerlicht oranje

Deze Symbolen horen bij het Tweede Chakra

Het tweede chakra heeft als symbolen water en de maan. Het element water staat namelijk voor beweging en verandering en wordt gereguleerd door de maan. Alles wat komt en gaat, is dus tweede chakra materiaal. Eb en vloed, dag en nacht, heen en weer … Voel je ‘m al een beetje? Bij dit chakra horen fysieke ervaringen zoals emoties, seksualiteit, smaak en hormonale cycli. Die veranderen namelijk constant!

carneool kralen armband tweede chakra

Hier zit je Heiligbeenchakra

Het tweede chakra wordt ook wel sacrale chakra genoemd of heiligbeenchakra. Dat komt omdat het te maken heeft met je voortplantingsorganen die vooral rond je heiligbeen (sacrum) liggen. Veel mensen ervaren het heiligbeenchakra vlak onder hun navel – vandaar dat ook wel de naam buikchakra gebruikt wordt. In dit gebied vind je niet alleen je genitaliën, maar ook geslachtsklieren waar hormonen worden gemaakt. Eigenlijk hoort je hele hormoonstelsel bij het tweede chakra, dus vergeet ook vooral je nieren en delen van je hersenen niet. En wat dacht je van je zintuigen? Daarmee haal je plezier uit de buitenwereld. Ty-pisch tweede chakra!

 

tweede chakra sfeerlicht lotus oranje met witte kaars

Deze Kleur past erbij

Bij het sacraalchakra hoort de kleur oranje, een samenstelling van rood en geel. Dat zijn toevallig ook de tinten van het Wortelchakra en Derde chakra die symbool staan voor Ik en de Rest. Oranje staat dus voor verbinding -you and me against the world, baby. Het is niet voor niets de kleur van Venus, godin van de liefde. Oranje is dus sexy, maar ook heel sociaal. Het staat voor samenwerking en vriendschap. Deze vurige kleur heeft namelijk alles te maken met warmte en menselijkheid. Denk bijvoorbeeld aan grappen en complimentjes die de sfeer opkrikken. Stiekem trekt oranje ook behoorlijk wat aandacht. Het is een energieke en stimulerende kleur, precies zoals dit levenslustige chakraatje. Je krijgt gewoon zin om iets leuks te gaan doen!

 

twee koper armbanden venus tweede chakra

Zo ontwikkelt het Sacraalchakra

Volgens de theorie speelt het sacraalchakra een belangrijke rol van je zevende tot veertiende. Dat is de tijd waarin je ontdekt hoe je lichaam werkt en wat je ermee kunt. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat het hartstikke intens is om een tiener te zijn. Blozen, zweten, verliefd worden en al die hormonale dingen krijgen nadruk in deze fase – omgaan met anderen, daar krijg je dus gewoon gevoelens van! Waar je bij het eerste chakra bezig bent met jezelf, komt bij het tweede dus Iets of Iemand om de hoek kijken. Zo leer je wat je aantrekkelijk vindt en verlangt. Het tweede chakra draait dus om weten wat je wilt en waar je fysiek van opkikkert. Deze vragen of uitspraken horen daarom bij het sacraalchakra:

  • Ik voel
  • Ik verlang (naar)
  • Ik geniet (van)

zeven chakra stenen ruw edelsteen

Zo ziet een happy Heiligbeenchakra eruit

Levenslust, seksuele energie en creativiteit zijn ook dingen die je tweede chakra regelt. Het gaat er dus om dat je van je leven geniet, hoe dat er ook uitziet. Daarom heeft het tweede chakra heel veel verschillende uitingsvormen. Het is maar net waar jij die dag happy van wordt! Dat kan zijn dansen en drinken tot je glas leeg is, maar ook lekker luieren op de bank. Knus samen zijn of juist in je eentje iets moois maken. Een tweede chakra dat goed in zijn vel zit, doet dus precies waar het behoefte aan heeft. Om in het waterthema van dit chakra te blijven: het gaat met de stroom mee 😉

 

tweede chakra edelsteen rond oranje aventurijn

Het Tweede Chakra in Balans Brengen

Het kan best zijn dat het tweede chakra een lastig gebied voor je is. Misschien ben je niet gewend om met gevoel om te gaan of is genieten geen belangrijk begrip voor je. Ook kan het de andere kant opgegaan zijn, bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt met matigen. Helemaal niet erg! Volgens de chakraleer ben je altijd in ontwikkeling. Positieve aandacht geven aan je tweede chakra is dan ook het beste begin, bijvoorbeeld door je emoties te uiten. Schrijf, teken of dans het eruit op je eigen creatieve manier. Wees je daarnaast ook zoveel mogelijk bewust van je verlangens. Waar geniet je van en wat voedt je? Zelfs dagelijks een Tongschraper Gebruiken om je smaakpapillen te verzorgen, kan al helpen bij deze oefening!

tongschraper koper tweede chakra

Edelstenen bij het Tweede Chakra

Wil je meer aandacht besteden aan je heiligbeenchakra? Gebruik dan stenen met een oranje of bruinachtige kleur zoals Barnsteen, Carneool, Calciet en Koper. Deze kristallen staan bekend om hun activerende en vrolijke karakter. Ook Shiva Lingam wordt vaak als inspiratie bij het tweede chakra gebruikt, omdat het symbool staat voor tegenstellingen. Bijvoorbeeld mannelijke en vrouwelijke energie, yin en yang. Daarnaast horen ook beschermende stenen bij het tweede chakra, zoals Agaat. De ringen van deze steen worden vaak vergeleken met een baarmoeder – als dat niet knus is! Vergeet natuurlijk ook Maansteen niet. Ideaal voor dit gevoelige chakraatje. Wil je liever aandacht geven aan alle chakra’s tegelijk? Er zijn speciale sets met Chakra Stenen voor de echte fans!

Bekijk alle Chakra Sieraden

agaat schijf tweede chakra baarmoeder edelsteen

Veel succes met je tweede chakra pleziertjes!

 

Laatste aanpassing op 03 februari, 2021 10:55 am

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen