Zenvolle Herfst Sale Korting tot -70% | Shop nu >

  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Door Anouk 2 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
1046 x

Chakra Kleuren bestaan niet zomaar. Lees over de Betekenis achter elke Tint en hoe je Balans kan vinden door het Inzetten van deze Regenboog.

 

zeven kaarsen in allerlei kleuren

Chakra kleuren geven niet alleen een fleurig beeld weer van de energiepunten in je lichaam, ze zijn ook nog eens bruikbaar. Net als de kleurenpsychologie, veronderstelt de chakra filosofie dat elke tint een reactie zou kunnen veroorzaken op emotioneel, mentaal en lichamelijk gebied. In deze regenboog gekleurde blog vind je de kleuren betekenis van elke chakra en hoe deze toe te passen bij kleurentherapie!

 

opgestapelde ronde stenen met chakra kleuren

Eerste Chakra: Rood

De kleur rood wordt vaak geassocieerd met bijvoorbeeld het stopsignaal, bloed, vuur, agressie, maar ook met liefde, warmte en passie. Eigenlijk een tint van uitersten: hartstocht en oorlog. In de chakra filosofie hoort rood bij het eerste chakra, ook wel het stuit- of wortelchakra genoemd. Rouge staat hierbij voor het contact met de aarde en de kracht om hier energie uit te halen.

Meer betekenissen zijn zekerheid, veiligheid, verlangen, lust, stabiliteit, lichamelijk bewustzijn en individualiteit.

Emotioneel effect van rood: brengt je terug naar het ik-gevoel, oftewel je ware aard!

Centraal staat: ‘ik ben’.

rode piramide vorm met kleine steentjes erin

Tweede Chakra: Oranje

Bij het tweede chakra of sacraalchakra hoort de warme kleur oranje en heeft alles te maken met gevoelens. Ben je verliefd en voel je vlinders in je buik? Dan kleurt het waarschijnlijk knaloranje rond deze zone. Liefhebbers van orange zouden volgens kenners vaak optimistische mensen zijn. Niet vreemd, want als deze chakra in balans is , zou je ook emotioneel in evenwicht zijnen in staat zijn gezonde relaties aan te gaan. Misschien hebben we wel een oranje bril op als we verkikkerd zijn 🙂

Meer betekenissen zijn enthousiasme, vrolijkheid, vriendelijkheid, actief, creatief, dankbaarheid en (seksuele) verbondenheid.

Emotioneel effect van oranje: het kunnen uiten van je gevoelens zonder over-emotioneel te worden.

Centraal staat: ‘ik voel’.

 

rode kleine steentjes in doorzichtige piramide

Derde Chakra: Geel

Geel is de kleur van het derde chakra en dat is geen verrassing, want deze wordt namelijk ook wel het zonnevlechtchakra genoemd. De tint straalt, verlicht en versterkt en de zonnevlecht zou daarom ook het energiecentrum zijn van je lichaam. Dus wanneer dit powerpunt in balans staat, zou je genoeg kracht hebben om niet alleen voor jezelf klaar te staan, maar ook voor anderen.

Meer associaties zijn duidelijkheid, blijheid, energiek, nieuwsgierigheid, intelligentie, logica, samenwerking en hoop.

Emotioneel effect van geel: gevoel van controle over jezelf met als gevolg daarvan persoonlijke doelstellingen kunnen halen.

Centraal staat: ‘ik kan en ik wil’.

 

piramide vorm met gele steentjes erin

Vierde Chakra: Groen

Je zou kunnen zeggen dat groen de kleur is van de natuur, maar niets is minder waar. Deze kleur hoort namelijk bij je hartchakra. In het midden van alle andere chakra kleuren, zie je een frisse groene gloed. Het is de verbinding tussen de bovenste drie en onderste drie energiepunten. Ook zou hij een rol hebben in de connectie tussen aarde en geest. Naast verbinding staat de kleur ook in het teken van nieuw leven, groei, liefde en geluk, zoals het groen van een klavertje vier.

Meer associaties zijn jeugdigheid, vriendschap, vruchtbaarheid, stabiliteit, betrouwbaarheid, bezinning, kalmte en hoop.

Emotioneel effect van groen: liefde en vriendelijkheid naar jezelf en anderen kunnen uiten.

Centraal staat: ‘ik bemin en word bemind’.

 

doorzichtige piramide met groene kleine steentjes

Vijfde Chakra: (licht)Blauw

De kleur (licht)blauw hoort bij het vijfde chakra, ook wel keelchakra genoemd. Dit is het luidkeelse energiepunt, waar je alles wat je voelt en wenst ook daadwerkelijk hoorbaar kan maken. Het is de kleur van communicatie en dat betekent niet alleen kunnen praten, maar ook kunnen luisteren. Ook inspiratie, creativiteit en toewijding worden zoal gekoppeld aan lichtblauw. Hou je bijvoorbeeld van zingen of raak je makkelijk geïnspireerd? Dan staat je keelchakra waarschijnlijk op scherp 😉

Meer associaties zijn rustgevend, wijsheid, veiligheid, vrijheid, vrede, vriendschap en oprechtheid.

Emotioneel effect van blauw: jezelf hoorbaar maken en kunnen luisteren, zonder toegeven aan afleiding door prikkels.

Centraal staat: ‘ik communiceer’.

 

lichtblauwe steentjes in piramide doorzichtig

Zesde Chakra: Indigo

Het voorhoofdchakra of derde oog, heeft de bijbehorende blauwe indigo kleur. Ken je dat onderbuikgevoel? Deze sensatie komt waarschijnlijk vanuit het zesde chakra, die alles te maken heeft met het bewustzijn die de andere zintuigen niet altijd opmerken. De indigo kleur staat voor een gevoel dat moeilijk te verklaren is, maar is daarmee niet minder aanwezig. Het is een donkere kleur blauw, die duidelijk te onderscheiden is van het lichtblauw bij het vijfde chakra.

Meer associaties zijn loslaten, intuïtie, kennis, assertiviteit, vaardigheid, acceptatie, oplettendheid en visualisatie.

Emotioneel effect van indigo: het plotselinge gevoel van helderheid of inzicht bij bepaalde situaties. Het universeel bewustzijn.

Centraal staat: ‘ik zie’.

 

donkerblauwe of indigo steentjes in doorzichtige piramide

Zevende Chakra: Violet Paars

De kleur paars of violet hoort bij het zevende chakra, of kruinchakra, en staat in contact met verlichting en spiritualiteit. Op het topje van je hoofd vind je dus de plek die je zou verbinden met de geestelijke wereld. Ook zorgt dit energiepunt ervoor dat energie optimaal door je lichaam kan stromen.

Meer associaties zijn kracht, zelfvertrouwen, ambitie, dromen, overtuiging, transformatie en het denkvermogen.

Emotioneel effect van violet: zou inzicht geven in een diepere laag van jezelf en laat je één voelen met het universum.

Centraal staat: ‘ik weet’ of ‘ik geloof’.

 

paarse piramide met steentjes

Kleurentherapie met de verschillende Kleuren Chakra’s

Er bestaan meerdere manieren om de verschillende kleuren chakra’s te gebruiken voor kleurentherapie. Zo zou je een bepaalde kleur kunnen combineren met een aroma in de vorm van geurkaarsen en waxmelts. Kies een eigen kleur, bijvoorbeeld de frisse lente kleuren oranje, geel, groen, enzovoort. Alle tinten van het spectrum zijn welkom, behalve de kleur zwart natuurlijk. Ook kun je Chakra Sieraden Kopen om je energiepunten een boost te geven. In de blog Chakra Stenen kun je erachter komen wat edelstenen in de bijpassende kleuren voor je kunnen betekenen. Je komt er vanzelf achter welke kleur het beste bij jou past! 🙂

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 10:01 am

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen