• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek onze meest populaire producten šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Labradoriet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 152 producten
Sfeerfoto's

Labradoriet Kopen

Een labradoriet steen kopen kan in vele varianten. Hij kan kan kleurloos, grijs, wit en groen zijn. De gepolijste varianten hebben vaak een met blauwe, groene of geelachtige glans. In de meeste gevallen is de steen geelblauw op een grijze achtergrond, maar met veel geluk kan hij ook oranje, rood of groen opglanzen. Het kleurenspel heeft te maken met de talrijke plaatvormige insluitsels, waardoor het licht gebroken wordt. Dit wordt labradoriseren of schiller-effect genoemd.

Vindplaatsen Labradoriet Edelsteen

Labradoriet is een veldspaat mineraal. Deze zijn op vele plekken over de hele wereld te vinden. Hierbij kun je denken aan koude landen zoals Canada, Groenland, Rusland of Finland. Maar ook in landen zoals Italiƫ, Amerika, Mexico en Madagaskar is deze steen te vinden. Het is een van de nationale stenen van Finland. Dit land levert een variant van Labradoriet die een vurig bont kleurenspel laat zien. Hier kun je vooral de bonte variant Spectroliet kopen. Hij krijgt deze naam, omdat het lijkt alsof het gehele spectrum aan kleuren terug te zien is in de steen. Deze variant werd pas in de twintigste eeuw voor het eerst ontdekt.

Speciale Varianten van de Edelsteen

Spectroliet is een Labradoriet soort uit Finland met nog meer kleur opschijningen dan de reguliere variant. Goud Labradoriet is transparant met een goudgele kleur. Hyperstheen wordt ook wel Fluwelen of Velvet Labradoriet genoemd, maar het is geen echte variant van deze mooie steen.

Naam Labradoriet Betekenis

De Labradoriet dankt zijn naam aan een van de eerste vindplaatsen, het schiereiland Labrador in Oost-Canada. De naam Spectroliet is ontleend aan het woord spectrum, wat een verwijzing is naar de veelkleurigheid van de steensoort.

Betekenis Labradoriet bij de Inuit

De steen werd als eerst ontdekt door de oude Inuit bevolking uit Canada. Door de kleuren van de steen legde het inheemse volk een connectie tussen de steen en het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd. Deze steen stond hier ook wel bekend als ā€˜het bevroren vuurā€™. Zij droegen Labradoriet omdat zij geloofden dat hij:

 • Beschermde tegen negatieve invloeden
 • De connectie met de spirituele wereld kon verbeteren
 • De kracht van het Noorderlicht kon geleiden

Labradoriet voor Hoogsensitieve Personen

Mensen die hoogsensitief zijn, zouden baat hebben bij het dragen van een Labradoriet steen als sieraad of in de broekzak wanneer ze naar drukke plekken gaan. De steen zou de aura en de zonnevlecht af kunnen sluiten voor negatieve energieƫn van anderen. Hierdoor zouden ze dichter bij zichzelf kunnen blijven.

Eigenschappen Labradoriet Edelsteen op Spiritueel Niveau

In de edelsteentherapie wordt Labradoriet voornamelijk gebruikt als beschermer tegen negatieve invloeden van andere mensen die misschien veel energie opzuigen. Verder zou de steen ook:

 • De ontbrekende kleuren in je aura kunnen aanvullen.
 • Op alle chakraā€™s kunnen werken vanwege de vele verschillende kleuren. Voornamelijk is deze geel en blauw, waardoor hij het beste zou werken op het zonnevlechtchakra of het keelchakra. Ook op het voorhoofdchakra wordt hij gebruikt. Paarse labradoriet wordt op het kruinchakra gebruikt bij het mediteren, omdat het zo spirituele groei zou kunnen bevorderen.
 • Je onder alle omstandigheden kunnen helpen om bij jezelf te blijven.

De steen kan worden gebruikt door alle sterrenbeelden, maar wordt vooral geassocieerd met het Sterrenbeeld Leeuw, Schorpioen en Boogschutter.

Werking Labradoriet op Emotioneel en Mentaal Gebied

In het algemeen staat deze veel gekleurde edelsteen erom bekend je te beschermen, je rustig te maken en je kunnen helpen met stressvolle emoties om te gaan. Maar omdat de Labradoriet in zoveel verschillende kleuren voorkomt, zou deze ook op verschillende manieren kunnen werken:

 • De gele variant zou op het zonnevlechtchakra kunnen werken, waardoor het licht en warmte zou geven en je zou kunnen leren voor jezelf op te komen.
 • Volgens kenners geeft de groene labradoriet gevoel voor rechtvaardigheid.
 • De blauwe steen zou op het keelchakra werken, waardoor deze je communicatieve vaardigheden, creativiteit, flexibiliteit en inzicht zou kunnen bevorderen.
 • Wanneer de steen met een rode kleur verschijnt, zou deze vooral op het wortelchakra werken, waardoor hij je zou kunnen helpen aarden en actief en doelbewust te worden.
 • De oranje variant zou dan weer kunnen helpen emoties te verwerken, gevoelens de ruimte kunnen geven en je vrolijk kunnen maken.

Labradoriet Werking op het Lichaam

Volgens de edelsteentheorie zou de blauwe variant op de hypofyse inwerken, waardoor hij een positief effect zou hebben op klachten die te maken hebben met de hormoonhuishouding, zoals menstruatie- of overgangsklachten. Ook zou de steen kunnen helpen bij slapeloosheid. Volgens sommige gebruikers werkt de steen tegen klachten met betrekking tot botten en gewrichten. Door de steen regelmatig met je mee te dragen zou dit de klachten kunnen verminderen. De gele of oranje variant van deze edelsteen zou een positieve werking kunnen hebben op de spijsvertering en de stoelgang. De blauwe variant zou volgens liefhebbers goed kunnen helpen bij stem- en keelklachten, klachten aan de luchtwegen of longproblemen. Raadpleeg wel altijd een arts bij dergelijke problemen.

Labradoriet Ruw of Geslepen

Vanwege het prachtige kleurenspel dat in het licht verschijnt, behoort Labradoriet tot een van de favorieten van veel edelsteenliefhebbers. De geslepen variant schittert het meest, maar ook een ruwe labradoriet heeft zijn eigen charme. Bovendien zou de ruwe Labradoriet dichterbij zijn oorspronkelijke energie komen. Sommigen kiezen bewust voor een halfgepolijste variant: een heus pronkstuk in je woonkamer! Wat je ook kiest, deze steen is een bodyguard voor je energieveld, en dat wil je!

Labradoriet Sieraden

Doordat het zoā€™n geliefde steen is, wordt hij veel verwerkt in sieraden en andere mooie voorwerpen. Dankzij zijn relatieve zachtheid is het een geschikte steen om te bewerken tot sieraden, maar ook tot kommen en schalen. Sommige liefhebbers hebben de steen zelfs in huis op muur- en vloertegels, aanrechtblad of wastafel. Om de steen bij je te dragen, kun je in onze webshop kiezen uit:

 • labradoriet hanger
 • labradoriet ring
 • labradoriet armband
 • labradoriet ketting

Als je een armband met Labradoriet of andere sieraden wilt kopen, houd er dan rekening mee dat de verschillende kleuren bepalen welk effect het sterkst naar voren komt.

Labradoriet Steen Verzorgen

Je kunt Labradoriet opladen en reinigen op allerlei manieren. Gelukkig kan de steen goed tegen vocht, dus in principe kun je voor het verzorgen van deze edelsteen elke toepassing gebruiken. Voor tips lees je onze blog met basistips voor het verzorgen van edelstenen.

Zo kun je de Edelsteen Labradoriet Gebruiken

Je kunt deze mooie steen op of bij het lichaam met je mee dragen wanneer je naar drukke plekken gaat. Zo zou hij je kunnen beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ook kun je een grotere Labradoriet in een ruimte leggen als beschermer. Daarnaast zou je ermee kunnen mediteren door hem op het bijbehorende chakra te leggen, of door deze simpelweg in je hand vast te houden.

Meer Edelstenen voor HSP

Zoals je inmiddels weet, zou de steen uitermate geschikt zijn voor hooggevoelige personen. Ben je hoogsensitief? Neem dan ook eens een kijkje bij andere edelstenen die je zouden kunnen helpen, zoals de Celestien, Amethist, Rozenkwarts, Zwarte Toermalijn, Chrysocolla of Citrien. Steengoede energie begint bij Spiru!

Edelsteen Armband Labradoriet Trommelstenen

Labradoriet is een zachte steen en is daarom bij uitstek geschikt voor het maken van bijvoorbeeld schalen en kommen. Hij wordt in huis regelmatig gebruikt voor wastafels, vloertegels en aanrechtbladen. Hij is over het algemeen blauw of geel.

Hij is voor het eerst gevonden op het Canadese schiereiland Labrador en toen naar dit eiland vernoemd. Een andere naam is Spectroliet.

 • Volgens kenners geeft hij je meer doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.
 • Hij zou je fantasie Ā en intuĆÆtie kunnen stimuleren, waardoor je op een creatieve wijze ideeĆ«n neer zou kunnen zetten.