• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Rookkwarts

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 25 producten
Sfeerfoto's

Rookkwarts Kopen

Rookkwarts, Rooktopaas of Morion is een transparant mineraal met een zwart, grijs tot geelbruine glans die aan roet doet denken. De steen kan natuurlijk gevormd zijn of synthetisch verkregen door Bergkristal bloot te stellen aan röntgen- of gammastraling.

Rookkwarts Werking volgens Kristalkenners

Volgens edelsteentherapeuten heeft Rookkwarts edelsteen betekenis bij:

  • ontgiften
  • ontspannen
  • het aan- of afleren van gewoontes
  • realiseren van doelen
  • verwerken van zware emoties

Het donkere mineraal is voor veel mensen dan ook een sterk aardende steen die hen op een zachte wijze leert dealen met negatieve energie.

Betekenis Rookkwarts en Chakra’s

Yogi’s associëren donkere tinten zoals zwart, grijs en bruin met het eerste energiepunt in het bekken, het Wortelchakra. Rookkwarts kan dan ook een echte Eerste Chakra Edelsteen genoemd worden. Het mineraal zou bijvoorbeeld helpen bij een goede energiedoorstroming in benen en bekken, wat volgens yogi’s bijdraagt aan een nuchtere en positieve kijk op de wereld. Ook zou Rookkwarts inspireren tot het afleggen van emotionele of mentale ballast, waardoor het weer mogelijk wordt om vol in het leven te staan.

Voor deze Sterrenbeelden Heeft Rookkwarts Betekenis

Astrologen verbinden de mysterieuze Rookkwarts aan de sterrenbeelden

  1. Steenbok
  2. Schorpioen
  3. Boogschutter

Het mineraal zou de gedreven Steenbok bijvoorbeeld uitnodigen op tijd op de rem te trappen voor een welverdiende rustpauze. Een andere doorzetter in de dierenriem is de Schorpioen. Dit teken gaat volgens kenners moeilijke gevoelens niet uit de weg, maar onderzoekt ze nauwkeurig. Rookkwarts zou de Schorpioen dan ook helpen om gepaste afstand te nemen als het te ingewikkeld wordt. De leergierige Boogschutter verandert volgens astrologen graag van koers om nieuwe ervaringen op te doen. Ook dat zou een goede match zijn met de kwaliteiten van Rookkwarts!

Zo kun je een Rookkwarts Reinigen en Opladen

Rookkwarts neemt volgens edelsteenkenners snel lading op, bijvoorbeeld elektromagnetische straling van apparaten of emotionele energie. Daarom zou het verstandig zijn om dit kristal regelmatig van vreemde vibes te ontdoen. Manieren om dit te doen zijn onder andere afspoelen met water, in het volle maanlicht leggen of op Bergkristal steentjes. Meer methoden ontdekken? Lees hier alles over Edelstenen Reinigen, opladen en verzorgen.

Rookkwarts Kopen bij Spiru

Wil je ruwe rookkwarts kopen of een stralend rookkwarts cluster? Bij Spiru vind je de variant rookkwarts steen die je zoekt, naast honderden andere Edelsteen Types voor verzenning. Ben je bijvoorbeeld benieuwd welke mineralen nog meer bekend staan als rotsen in de branding? Verdiep je eens in de betekenis van Obsidiaan, Hematiet, Shungiet, Zwarte Toermalijn of Onyx. Speciale mineralen shop je bij Spiru!