• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Rhodochrosiet Kopen

Rhodochrosiet of Framboosspaat is een mineraal met een roze tot rode kleur en een uiterlijk dat aan glas doet denken. De Griekse naam van het kristal betekent ‘rood gekleurd’, hoewel de steen ook vaak witte strepen of gekleurde banden bevat. Rhodochrosiet bestaat bovendien gedeeltelijk uit Mangaan, een chemisch element dat al eeuwen gebruikt wordt in smederij, staalproductie en bij het kleuren van glas. Vanwege deze kwaliteit staat de steen ook wel bekend als Mangaanspaat. Rhodochrosiet wordt gevonden in Roemenië en in delen van de Verenigde Staten waar hij ook bekend staat als Incaroos.

Werking Rhodochrosiet volgens Kristalkenners

Volgens edelsteentherapeuten heeft Rhodochrosiet werking als mineraal van

  • lichamelijke vitaliteit
  • seksualiteit
  • creativiteit
  • optimisme

Bij Deze Chakra’s Past Rhodochrosiet

Volgens yogi’s en andere chakra experts is Rhodochrosiet een goede steen voor hart en relaties. Zij verbinden het rode mineraal daarom met het Tweede Chakra en het Hartchakra. Volgens kenners vergroot Rhodochrosiet allereerst de krachten van het Heiligbeenchakra. Dit energiecentrum stimuleert hartstocht en erotiek volgens chakra kenners. In het hartgebied zou het mineraal trauma’s helen en universele liefde mogelijk maken.

Voor deze Sterrenbeelden Heeft Rhodochrosiet Betekenis

Volgens astrologen heeft de edelsteen Rhodochrosiet een speciale band met het sterrenbeeld Leeuw en sterrenbeeld Schorpioen. Het rode mineraal siert de stralende Leeuw, omdat dit teken drijft op aangeboren optimisme. Rhodochrosiet zou de krachtige vibes van dit teken versterken, zodat zijn royale aanwezigheid iedere ruimte verlicht. Schorpioenen zouden goed met rode steen overweg kunnen, omdat zij meer dan andere tekens aandacht hebben voor de kracht van emoties en seksualiteit. Rhodochrosiet zou hen daarom inspireren om zelfrespect te cultiveren en de impact van negatieve ervaringen op deze gebieden om te zetten in nieuwe energie.

Rhodochrosiet Sieraden Kiezen

Rhodochrosiet is een geliefde edelsteen om juwelen van te maken. De plaats waar je zo’n sieraad draagt, kan bovendien een symbolische betekenis hebben. Omdat veel mensen het rode kristal associëren met liefde, kan een Rhodochrosiet hanger bijvoorbeeld extra speciaal zijn. Volgens edelsteentherapeuten kan het mineraal op deze manier namelijk direct met je hart communiceren. Een Rhodochrosiet ketting zou hetzelfde effect hebben, terwijl een Rhodochrosiet armband of ring meer nadruk legt op de creatieve en expressieve kwaliteit van je handen. Kies dus vooral een draagwijze die bij jouw relatie met Rhodochrosiet past!

Vitale Mineralen Vinden bij Spiru

Naast Rhodochrosiet worden ook Granaat, Robijn, Rode Jaspis en Rode Aventurijn beschouwd als bijzonder vitale mineralen. Vergelijkbare verwarmende vibes vind je volgens kenners bij Carneool. Wil je eerder werken met de emotionele energie die volgens liefhebbers bij stenen zoals Rhodochrosiet hoort? Kijk dan eens bij Rode Obsidiaan, ook wel Mahonie Obsidiaan genoemd. Welke kristallen je ook zoekt, vitale mineralen vind je bij Spiru!