• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Agaat

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 223 producten
Sfeerfoto's

Agaat Kopen

Agaat is een kleurrijke kwartssoort die uit lagen van verschillende mineralen bestaat. De steen kan bijvoorbeeld strepen of banden bevatten van Amethist, Bergkristal, Chalcedoon, Carneool, Jaspis, Onyx en Opaal. Elke samenstelling heeft daarom zijn eigen naam, zoals Boom Agaat, Mos Agaat of Vuur Agaat. Ook wordt de steen soms kunstmatig van kleur voorzien. Agaat is afkomstig uit vulkanisch gesteente en wordt voornamelijk gevonden in de Verenigde Staten. Het dankt zijn naam echter aan de vindplaats, de Achates rivier op Sicilië die inmiddels de Drillo heet.

Zo ontstaat Agaat

Agaat ontstaat in de holtes van vulkanische gesteenten, in gasblazen. Er ontstaat dan een zogeheten agaatknol. Holle varianten heten Geode en massieve knollen worden Amandelagaat genoemd. De banden en lijnen op de steen bestaan uit Amethist, Bergkristal, Chalcedoon, Carneool, Jaspis, Onyx of Opaal, terwijl de aardekleuren afkomstig zijn van mineralen zoals ijzer en mangaan. Een zwarte kleur ontstaat dan weer door insluitingen van koolstof, terwijl een groene of blauwe kleur wordt veroorzaakt door nikkel, koper of aluminium.

Agaat Betekenis volgens Kristalkenners

Kristalkenners zien de steen als symbool van stabiliteit en bescherming. Agaat lijkt met zijn vele lagen namelijk op een baarmoeder, waardoor hij volgens velen de ideale steen is voor vruchtbaarheid of tijdens de zwangerschap. Ook zou ze een gevoel van geborgenheid kunnen geven bij stress en het slaapritme bevorderen. De Agaat wordt daarom gezien als een begeleidende steen of een kwarts dat geluk brengt bij dagelijkse bezigheden. Elke specifieke Agaat soort draagt daarnaast een eigen betekenis.

De Betekenis van Verschillende Kleuren Agaat

Je kunt Agaat Edelsteen kopen in verschillende kleurvarianten, zoals:

 • agaat grijs
 • groene agaat
 • rode agaat
 • roze agaat
 • bruine agaat
 • paarse agaat
 • agaat oranje
 • agaat blauw

Hieronder vind je de symbolische betekenis van deze bijzondere mineralen

Grijze Agaat

Grijze Agaat staat volgens gebruikers symbool voor innerlijk evenwicht en het verwerken van minder prettige emoties zoals verdriet.

Werking Agaat Groen

Groene Agaat versterkt volgens kenners de band met de natuur en maakt optimistisch. Ook zou deze variant helpen emoties te accepteren en het hart te openen.

Rode Agaat

Rode Agaat vertegenwoordigt volgens edelsteenfans vitaliteit, innerlijke kracht en seksuele energie. Deze soort zou je aanmoedigen positieve persoonlijke besluiten te nemen.

Roze Agaat

Roze Agaat straalt volgens liefhebbers onvoorwaardelijkheid, romantiek en hartelijkheid uit en zou angsten kunnen kalmeren.

Bruine Agaat

Bruine Agaat is de variant die de meeste mensen kennen. Deze natuurlijk ogende steen verspreidt volgens kristalkenners een aardende energie waarmee uitdagende emoties of situaties in balans gebracht kunnen worden.

Paarse Agaat

Deze soort is vaak kunstmatig gekleurd en staat symbool voor analytisch denken, spirituele ontwikkeling en een actieve verbeelding.

Oranje Agaat

Oranje Agaat draagt voor veel mensen betekenis als steen van zelfvertrouwen, zelfrespect en het volgen van je eigen vreugde.

Blauwe Agaat

Blauwe Agaat is volgens edelsteentherapeuten een mineraal dat communicatie en creativiteit bevordert.

Agaat Werking op de Chakra’s

Volgens yogi’s werkt Agaat vooral op het Eerste Chakra en Tweede Chakra, vanwege haar aardende en rustgevende eigenschappen. Deze zouden vooral van pas komen tijdens meditaties, visualisaties of andere spirituele bezigheden. Agaat zou in dat geval helpen om met beide benen op de grond te blijven staan en spirituele groei vooral nuchter te benaderen.

Zo kun je Agaat Verzorgen

Agaat kan op verschillende manieren energetisch schoongemaakt en opgeladen worden. Meer hierover vind je in deze video over Het Reinigen van Edelstenen.

Edelstenen Shoppen bij Spiru

Bij Spiru vind je Agaat in verschillende uitvoeringen, zoals een Agaat Ketting of Armband, maar ook Agaat decoratie zoals een Agaat Schijf, Kaarsenhouder of Raamhanger. Vind je deze natuurlijke schoonheid een te gekke steen? Kijk dan ook eens bij andere mineralen met aardetinten zoals de Rode Jaspis, Rookkwarts, Carneool of Zonnesteen. Weet je nog niet welke edelsteen je moet kiezen? Bekijk dan de video ‘Welke Edelsteen Past bij Jou?’ en je gebruik de spirituele tools om jouw nieuwe favoriet te selecteren. Bij Spiru vind je altijd een steen die bij je past!

Chakra Edelstenen Zwarte Agaat in Buidel – set van 7

Agaten worden gevormd in gesteente waarin zich blazen, scheuren of spleten bevinden. De kleurrijke, gestreepte exemplaren worden gebruikt als halfedelsteen. Agaat wordt wel gebruikt om bladgoud bij boekversiering te polijsten.

Er zijn veel verschillende varianten van Agaat, zoals botswana-agaat, boom-agaat, crazy lace-agaat, mos-agaat en vuur-agaat.De steen heeft een zijde- of matte glans en kan doorschijnend zijn.

Ieder variant van agaat heeft een andere chakra.

 • Agaat zorgt voor geborgenheid en stabiliteit.
 • Hij is de beschermsteen voor moeder en kind bij een zwangerschap.