• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Edelstenen voor Kinderen – Kristallen Kiezen voor je Kroost

Door Marije 7 augustus 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 10 minuten met dit artikel.
2854 x

Edelstenen voor Kinderen: een mooie combinatie. Ben je ook benieuwd welke kristallen bij je kindje passen? Ontdek het in deze blog!

 

kristallen in hand

Kinderen zijn puur en zouden gevoeliger zijn voor de energie van edelstenen dan de meeste volwassenen. Ze kunnen zich urenlang vermaken met de wonderen van de natuur en hebben vaak een mooie collectie aan schatten zoals veren, schelpen en mooie steentjes. Misschien wil jij je kleine spruit helpen met verzamelen door eens een steentje onder hun kussen te leggen of in hun tas te stoppen voor een spannende dag op school, maar weet je niet welke stenen geschikt zijn voor kinderen. In dit handige overzicht onthullen we alle ins-en-outs van kristallen kiezen voor de kleintjes!

Edelstenen Voor Kind Zelf Laten Kiezen

Kinderen kunnen enorm genieten van kleine vondsten, laat staan van het uitkiezen van edelstenen! Het is vaak verrassend dat de werking van de gekozen schat precies aansluit bij wat ze nodig hebben. Kinderen kunnen zelf aanvoelen welke steen hen kan helpen op dat moment. Toch kan het een keer gebeuren dat er een steen wordt gekozen die misschien toch te sterk is voor een kind. Als je het niet zeker weet, vraag dan een deskundige om raad.

Formaat Steen Kind

Omdat kinderen vaak gevoelig zouden zijn voor helende kristallen, kun je het beste beginnen met een klein steentje. Een kleine steen zou al genoeg krachten hebben. Kijk even hoe het kind reageert op zijn nieuwe maatje, want kinderen hebben meestal geen grote stenen nodig. Een ringetje met een steentje kan ook of begin jong met een ketting, zodat ze er later minder aan bijten of trekken. Zorg er wel voor dat je zelf altijd in de buurt bent. In de kinderkamer kun je bijvoorbeeld een grotere Rozenkwarts steen neerzetten. Blijft het lekker rustig van!

 

rozenkwarts edelstenen voor kinderen

Dit is het juiste Aantal Edelstenen voor Kinderen

Probeer je kleintjes zoveel mogelijk één steen tegelijk te laten dragen. Meerdere stenen tegelijkertijd kan heftig zijn en het zou kunnen dat ze elkaars energie tegenwerken.

Kijk naar de Leeftijd of Levensfase van het Kind

Leeftijd bepaalt voor een groot deel de edelsteen voor je kindje. Elke levensfase vraagt om aandacht op verschillende manieren op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied. Daarnaast is ieder kind natuurlijk uniek. In het algemeen geldt dat hoe ouder een kind wordt, hoe meer verschillende soorten stenen het kan ontdekken!

Zwangerschap

Het leven van een kindje begint veilig in de buik van hun moeder. Een paar edelstenen die jou en je baby tijdens deze negen maanden zouden kunnen ondersteunen:

 • Maansteen: Volgens kenners is het vooral in de eerste maanden een geschikte steen. Hij zou de hormoonhuishouding in balans houden.
 • Jade: Groene stenen zouden de groei op een zachte en rustige manier bevorderen en voor balans bij de moeder kunnen zorgen. Ook zou het de blaas en de maag kunnen versterken en bescherming kunnen bieden.
 • Witte Agaat: Gebruikers zeggen dat dit pareltje beschermend werkt, de groei op een zachte manier stimuleert en een positieve werking kan hebben op de baarmoeder. Fijn toch?

Baby

Na de geboorte zal je baby moeten wennen aan het nieuwe leven buiten de veilige buik van mama. Soms is een baby in het begin wat onrustig. Met de volgende stenen zou het rustig kunnen wennen aan zijn of haar nieuwe leventje:

 • Rozenkwarts is een zachte steen die de kindersfeer zacht zou houden. Ouders kunnen een Rozenkwarts onder het wiegje leggen om hun kindje als een roosje te laten slapen.
 • Barnsteen zou baby’s vanaf twee maanden kunnen helpen tegen pijntjes. Deze steen wordt vooral gebruikt bij pijn van doorkomende tandjes.
 • Blauwe Chalcedoon wordt ook wel ‘moedersteen’ genoemd. Niet verrassend dus dat deze steen de baby een rustig en veilig gevoel zou geven!

Ook Bergkristal zou met zijn pure en zuivere energie een zachte, toegankelijke steen zijn. Je zou kleine steentjes van deze soorten vast kunnen maken aan de binnenkant van het rompertje van je kroost. Wil je toch voor een ketting gaan, zorg er dan voor dat je zelf altijd in de buurt bent.

Peuter en Kleuter

Er komen veel nieuwe dingen af op peuters en kleuters. Denk aan het ontmoeten van nieuwe kindjes op de crèche of de eerste dag op de basisschool. Hierbij zouden bovenstaande edelstenen kunnen werken, maar ook zou je kunnen kiezen voor:

 • Groene Aventurijn: De Groene Aventurijn zou drukke of onrustige kindjes kunnen helpen ontspannen en met onbekende situaties om te gaan. Door deze steen te dragen of in je buurt te hebben, zouden je emoties meer in balans komen.
 • Jade: Een kind dat last heeft van verlatingsangst, zich veel terugtrekt of moeite heeft met vriendjes maken kan veel steun en troost vinden bij Jade. Het zou ze helpen om zich geliefd te voelen en zich te verbinden met anderen. Ook zouden ze zachter en empathischer kunnen worden als ze Jade bij zich dragen.
 • Versteend hout: Staat bekend om zijn kalmerende energie en zou een fijne steen zijn voor kinderen die gaan logeren. Versteend hout helpt tegen heimwee.
 • Blauwe Calciet: Blauw is de kleur van het keelchakra. Dit blauwe kristal zou kindjes kunnen ondersteunen bij het leren praten en beter te kunnen verwoorden wat ze dwarszit. Ook zou een peuter of kleuter meer zelfvertrouwen kunnen krijgen van deze kalmerende steen.

Kinderen vanaf 6 jaar

Bij kinderen vanaf zes jaar kun je ook alle bovenstaande stenen proberen, maar ook iets meer experimenteren met kristallen. Edelstenen die specifiek zouden kunnen helpen:

 • Tijgeroog: De Tijgeroog is met zijn gouden glans de vriend van kinderen die gepest worden of die makkelijk over zich heen laten lopen door andere kinderen. De Tijgeroog zou ze inspireren om op een gezonde manier egocentrischer te worden en te doen wat ze echt zelf willen, waar­door ze meer plezier in hun leven krijgen.
 • Labradoriet: Labradoriet is een krachtige beschermer tegen negatieve energie en zou vooral geschikt zijn voor kinderen die hoogsensitief zijn en energie overnemen van anderen. Als je kind druk of juist heel moe uit school komt, kan dit kristal volgens de edelsteentheorie helpen om je kind te beschermen tegen alle indrukken en energieën van anderen zodat hij of zij in zijn eigen kracht kan staan en zijn eigen pad gaat bewandelen.
 • Turkoois: Verlegen kinderen kunnen kracht halen uit contactstenen die hen kunnen helpen om zich meer op hun gemak te voelen in een groep en om makkelijker vrienden te maken. Turkoois of Lapis Lazuli zou hierbij kunnen helpen. Kindjes kunnen hier heel goed zelf tussen kiezen!

Pubers en kinderen van 10 tot 16 jaar

Bij kinderen ouder dan 10 jaar kun je wat meer soorten uitproberen dan die we hierboven genoemd hebben. Je kunt dan het beste kijken naar wat je kind nodig heeft. Bij gevoelige kinderen kun je beter nog wat langer voor de zachte kleuren en soorten kiezen. Kinderen vanaf 16 jaar kunnen alle steensoorten uitproberen, maar ieder kind is natuurlijk anders!

 • Citrien: Dit zonnetje in huis staat bekend als een energie opwekker en opbeurende steen! Het zou je puber zelfverzekerd kunnen maken en leren met stress om te gaan.
 • Zwarte Toermalijn of Shungiet: Oudere kinderen zitten soms gekluisterd aan hun telefoon, tot ergernis van hun ouders. Zucht! Een kleine Zwarte Toermalijn of een sticker van Shungiet zouden rust kunnen geven doordat ze hen zouden beschermen tegen elektromagnetische straling.

 Bekijk onze Edelstenen & Mineralen collectie

 

meisje met smartphone

Edelsteen Concentratie Kind

Sommige ouders zoeken specifiek naar een steentje om hun kind te helpen concentreren op school. Kinderen met ADHD bijvoorbeeld zouden zich aangetrokken voelen tot de Agaat. Citrien zou de dromers kunnen helpen te concentreren. Volgens de edelsteentheorie is Fluoriet een fantastische steen om te helpen bij het studeren! Hij zou helpen de stof sneller op te nemen. Ook bij spreekbeurten en proefwerken zou dit kristal helpen om de stof terug te roepen.

Populaire Kristallen bij Ouders en Kinderen

Je hebt hierboven al heel wat edelstenen voorbij zien komen, maar hieronder vind je nog een overzicht van alle edelstenen voor kinderen die populair zijn bij ouders en hun kroost.

Aquamarijn Kind

De helderblauwe Aquamarijn zou je kindje kunnen helpen duidelijk te vertellen wat hem of haar dwarszit. Daarom kan het ook een fijn hulpje zijn voor kinderen die snel overspoeld raken door emoties als woede en verdriet. Door onder woorden te brengen wat hen dwarszit, zouden ze hun emoties beter kunnen verwerken. Daarbij zou het ook een fijne steen zijn als een kind wordt overrompeld door andere kinderen.

Rozenkwarts Kind

Jonge kinderen, vooral meisjes, kiezen vaak een Rozenkwarts uit, omdat ze zich aangetrokken voelen voelen tot de zachte kleur. Voor kinderen die iets ouder worden of naar de middelbare school gaan, is de Rozenkwarts een fijn hulpje om langzaam op te groeien en tegelijkertijd het beschermende veilige gevoel van hun kindertijd te behouden. Ook zou het kunnen helpen tegen nachtmerries en bij het doorslapen. Ideaal voor kinderen die bang zijn om alleen te slapen en voor huilbaby’s. Ook autistische kinderen zouden zich fijn voelen bij een roze vriendje.

Lapis Lazuli Kind

Lapis Lazuli is vooral populair bij kinderen die het moeilijk vinden contact te maken met andere kinderen. Deze steen zou angsten uit de weg ruimen, helpen je mening te geven en voor jezelf op te komen in conflicten. Ook zou het persoonlijke groei stimuleren. Kinderen die beginnen aan een nieuwe studie beginnen of naar een nieuwe school gaan zouden rust kunnen vinden bij de blauwe steen. Hij zou zowel nieuwsgierig maken als rustgevend werken. Win-win!

Bergkristal Kind

Bergkristal is populair, omdat het een toegankelijke steen is voor zowel beginners als kinderen. Volgens sommige kinderen is het een magische steen! Kinderen met weinig energie of levenslust zouden ervan opknappen. Kinderen zouden het gevoel kunnen krijgen alsof deze helderwitte steen een toverstaf heeft die gelukkig maakt! Alleen al door de steen aan te raken, zou een kind rustig en vrolijk kunnen worden. Als je kindje ziek is, zou Bergkristal kunnen helpen bij het herstellen. Eigenlijk zou iedereen een Bergkristal moeten hebben!

Groene Aventurijn Kind

Zoals hierboven beschreven, wordt de Groene Aventurijn gebruikt om onrustige kinderen rustig te maken. Kindjes met deze groene rakker op zak zouden makkelijker in de omgang worden. Ook zorgt deze zachte steen voor een fijne groei.

Labradoriet Kind

Labradoriet is de steen voor hooggevoelige kinderen, omdat het hen zou kunnen helpen hun eigen aura goed in balans te houden. Zo worden ze niet leeggezogen en houden ze onrustige energieën van andere kindjes op afstand. Ook zou dit kristal de fantasie stimuleren. Niet zo gek met zijn sprookjesachtige kleuren!

 

bergrkristal hart edelstenen voor kinderen

Meer over de Kracht van Edelstenen

Heeft het kind een lievelingskleur dat past bij de leeftijd van het kind en wil je het verrassen met een van de kristallen? Kijk dan eens bij onze blog edelstenen op kleuren. Ook een zachte geboortesteen zou geschikt kunnen zijn voor de kleine. Sta je te trappelen om zelf edelstenen te combineren? Ook dat kun je leren! Alle tips over kristallen vind je bij Spiru!

Laatste aanpassing op 13 december, 2022 1:20 pm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *